سنتز و تعیین مشخصات 2-هیدروکسی-5-نونیل استو فنون و استفاده از آن برای تهیه ماده افزودنی در استخراج مس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: نخستین همایش مهندسی فرآیند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی
  • کد COI اختصاصی: PROCESS01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده انجم شعاع

دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشکده فنی، بخش مهندسی شیمی،ص پ۱۳۳-۷۶۱۷۵

علی مرادی

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان، بخش مهندسی شیمی

مریم کلانتری

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان، بخش مهندسی شیمی

چکیده

ماده ی2- هیدروکسی-5- نونیل استو فنون به عنوان یک ماده ی میانی در سنتز بسیاری از ترکیبات مهم از جمله سنتز 2-هیدروکسی-5-نونیل استو فنون اکسیم و استامینوفن کاربرد دارد. 2-هیدروکسی-5-نونیل استو فنون اکسیم یک کتوکسیم است که در فرایند استخراج مس برای بهبود عمل رها سازی مس بکار می رود در گذشته برای این کار از استخراج کننده ی 5-نونیل سالیسیل آلدوکسیم(آلدوکسیم) به تنهایی استفاده می شد که قدرت مس گیری بالایی دارد اما به همان اندازه در مرحله رها سازی عملکرد خوبی ندارد به همین دلیل از ترکیب این دو برای استخراج مس استفاده می شود،این دو پایه ی استخراج کننده هایی هستند که هر کدام به تنهایی یا مخلوط با هم قابل استفاده می باشند. مواد استخراج کننده ی تجاری مختلفی بر مبنای دو ساختار کلی آلدوکسیم و کتوکسیم تولید شده اند از مخلوط این دو استخراج کنندهدر سایر زمینه ها ازجمله تصفیه فلزات سنگین از فاضلاب استفاده می شود. در این تحقیق برای تولید کتوکسیم، ابتدا برروی نونیل فنل، واکنشاستریفیکاسیون انجام شد. پس از انجام واکنش استریفیکاسیون، برای قرار دادن استر استات در موقعیت اورتو از کلراید آلومینیم (فرایند نوآرایی فرایز) استفاده گردید که این مرحله نیاز به زمان و اختلاط کامل دارد. 2-هیدروکسی 5- نونیل استوفنون تولیدی پس از خالص سازی و شستشو به وسیله هیدروکسیل آمین، اکسیم دار گردید. بر روی محصول نهایی آنالیزهای دستگاهی طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریهFTIR))، کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی((GC/MSو طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته ای(1H NMR)انجام گرفت. تفسیر آنالیزهای دستگاهی علاوه بر تعیین مشخصات برای آنالیز ماده فوق، میزان کمی و کیفی واکنش انجام شده را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

2-هیدروکسی -5- نونیل استو فنوکسیم، کتوکسیم،استخراج مس،FTIR،1H NMR،GC/MS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.