ارائه مدلهای آموزشی برای تقویت خلاقیت در شیمی و نقش معلمان خلاق در یادگیری دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت، تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: IRCEMET01_1016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحیل رحیمی

فارغ التحصیل کارشناسی آموزش شیمی، دانشگاه فرهنگیان شهید هاشمی نژاد مشهد

ثمین سربوزی حسین آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شیمی آلی، دانشگاه تربت حیدریه

فاطمه پاکیزه سناجردی

فارغ التحصیل کارشناسی آموزش شیمی، دانشگاه فرهنگیان شهید هاشمی نژاد مشهد

زهرا کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شیمی آلی، دانشگاه تربت حیدریه

چکیده

هدف از این مطالعه ارائه مدل های آموزشی برای تقویت خلاقیت در درس شیمی می باشد. خلاقیت و آموزش آن به دانش آموزان بعد از محیط خانه ، می تواند در درون مدارس رقم بخورد. معلمانی که خود دارای خلاقیت هستند، می توانند به بهترین شکل خلاقیت را به دانش آموزان کلاس خود آموزش دهند. دانش آموزان خلاق همواره می توانند در زمینه های مختلف مهم واقع شوندوکارهایی انجام دهند که مورد تشویق دیگران قرار بگیرند. در عصر حاضر، تقویت خلاقیت در فرآیند آموزشی به یکی از اهداف اصلی نظامهای آموزشی تبدیل شده است . در رشته شیمی ، که پیچیدگی های مولکولی و واکنش های شیمیایی نقش اساسی دارند، ایجاد فضایی برای رشد خلاقیت دانش آموزان و دانشجویان از اهمیت ویژهای برخوردار است . مدلهای آموزشی متعددی وجود دارند که می توانند به تقویت خلاقیت در شیمی کمک کنند. یکی از این مدلها، رویکرد مسئله محور است که دانش آموزان را تشویق می کند تا به جای حفظ کردن اطلاعات، به دنبال حل مسائل واقعی باشند. این رویکرد، تفکر انتقادی و توانایی حل مسئله را تقویت می کندوبه دانش آموزان اجازه می دهد تا دانش خود را در موقعیت های جدید به کار ببرند. روشهای تدریس تعاملی نیز می توانند به تقویت خلاقیت کمک کنند. این روشها شامل کار گروهی ، بحث و گفتگو، و فعالیت های عملی هستند که دانش آموزان را به تبادل ایدههاوایجاد راهحل های خلاقانه تشویق می کنند.

کلیدواژه ها

خلاقیت در آموزش، درس شیمی و مدل های آموزشی ، معلمان خلاق، یادگیری دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.