عوامل شناختی زمینه ساز ندامت از منظر روایات علوی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت، تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: IRCEMET01_0925
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 142
نویسندگان
کارشناسی ارشد علوم و معارف نهج البلاغه. دانش اموخته دانشگاه قران و حدیث قم.
عضو هیات علمی دانشگاه قرآن و حدیث قم
چکیده
ندامت یکی از حالات روحی انسان است که در اثر گناه و خطا ایجاد می شود. بنابر مطالعات کتابخانه ای عوامل شناختی و معرفتی می توانند زمینه پیدایش ندامت شوند. این پژوهش در پی پاسخ به این سوال است که عوامل شناختی زمینه سازندامت از منظر روایات علوی چیست . در این پژوهش استعمالات واژه ندم در نهج البلاغه استخراج شد و از این میان، مواردی که عوامل شناختی ندامت را بیان می کردند استخراج و تحلیل شدند و از آیات و روایات بقیه معصومین در تحلیل موارد استخراج ۱شده استفاده شد وبا روش توصیفی تحلیلی عوامل شناختی که ندامت را موجب می شود شناسایی و گونه بندی شد. جهل ، علم بی عمل ، زودباوری ، تکذیب پیامبران، بهره نبردن از افراد آگاه و... از عوامل ندامت هستند. به نظر می رسد بر اساس تاکیداتفراوان امیرمومنان مانع شناختی اساسی در پیدایش ندامت جهل است . این موضوع از دو جنبه اهمیت دارد. اول اینکه وقتی انسان دچار لغزش شد اگر راهی برای ندامت و بازگشت نداشته باشد، ناامید شده و بیشتر طغیان می کند و راه حل مکاتب دیگرکه فراموشی و رفاه مادی است پاسخگوی این نیاز نیست . دوم اینکه هرچند ندامت دنیوی ممکن است قابل جبران باشد، اماندامت اخروی غیرقابل جبران است و انسان باید از عوامل ایجاد ندامت بپرهیزد.کلیدواژه ها
عوامل ندامت ، جهل ، غفلتمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.