طراحی و اجرای برنامه های درسی ادبیات فارسی مبتنی بر روش دانش آموز محور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت، تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: IRCEMET01_0648
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب محمدیان

دانشجوی کارشناسی پیوسته زبان و ادبیات فارسی ، دانشگاه فرهنگیان پردیس امام سجاد (ع) بیرجند ، ایران.

مطهره قیاسی

دانشجوی کارشناسی پیوسته زبان و ادبیات فارسی ، دانشگاه فرهنگیان پردیس امام سجاد (ع) بیرجند ، ایران

چکیده

طراحی و اجرای برنامه های درسی ادبیات فارسی مبتنی بر روش دانش آموز محور، یکی از مهمترین موضوعاتی است که در حوزه آموزش و پرورش مطرح می شود. این روش آموزشی که به دانش آموزان امکان می دهد تا فعالانه در فرآیند یادگیری شرکت کنند ونقش فعالی در تدریس و یادگیری خود داشته باشند، از اهمیت ویژهای برخوردار است . با توجه به اینکه درس ادبیات فارسی یکی از ۱ موارد مهم و حیاتی در برنامه های تحصیلی کشور ما محسوب می شود، طراحی و اجرای برنامه های درسی مبتنی بر روش دانش آموز محور در این زمینه اهمیت بسیاری دارد. از آنجایی که ادبیات فارسی شامل اشعار، داستان ها و نمایشنامه های متنوعی است که از دورانهای مختلف تاریخ ادبیات ایران تا امروز به ما رسیده، نیاز به یک روش آموزشی مناسب و کارآمد برای آموزش این درس احساس می شود.ساختار کل کتابهای ادبیات تقربای به هم شبیه هستند و مطالب در همه پایه ها با یکدیگر پیوستگی دارند. این کتابها تلفیق خوبی از ادبیات کلاسیک و معاصر را دارا هستند. یکی از نقاط بسیار مثبت کتابها درس آزاد است که به خلاقیت و نوشتن و اندیشیدن شاگرد کمک می کند. به نظرم بخش زیادی از کار، هنر معلم است که بچه ها را به درس ادبیات علاقمند کند.معلم باید در مباحث کلاس از سبک های مختلف مثال بیاورد. من در کلاس خودم وقتی از شاعران مختلف برای بچه ها شعر می خوانم ، آنها کاملا علاقمند می شوند. پس علاقمندکردن آنها به ادبیات چندان کار سخت و دور از دسترسی نیست .

کلیدواژه ها

کتب ؛ آموزش ؛ فارسی ؛ یادگیری ؛ آموزش و پرورش .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.