مدیریت پژوهش در دانشگاهها با رویکرد ایجاد دانشگاه کارآفرین

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری
  • کد COI اختصاصی: NCRT02_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا بهمنی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی دانشگاه تهران

هادی زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کارآفرینی دانشگاه تهران

چکیده

در دنیای پر تلاطم امروز که در هر ثانیه هزاران ابداع و نوآوری پدید می آید و اساس پیشرفت جوامع بر پایه مزیت رقابتی پی ریزی گشته است، این کارآفرینان دانشگاهی هستند که بوجود آورنده و ادامه دهنده این مسیر هستند. به دلیل تحولات سریع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در چند دهه اخیر و نیاز کشور به تقویت ساختارهای دانایی محور و تولید ثروت از دانش، احتیاج به یک بستر سازی مناسب جهت تولید علم به شدت احساس می شود. انتظارات جدید از دانشگاه ها ایجاب می کند که دانشگاه ها در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور نقش محوری ایفا نمایند. تحقق این خواسته از طریق تحول دانشگاه سنتی که وظیفه خود را تحقیق و تدریس می دانست به دانشگاه کارآفرین با بکارگیری مدیریت پژوهش امکانپذیر است. یکی از برون دادهای تعاملات دانشگاهیان و صنایع، پارک های علمی فناوری و مراکز رشد می باشد. این دسته از مراکز نمود عینی یک دانشگاه کارآفرین می باشند. این مجموعه ها که معمولاٌ در مجاورت قطبهای دانشگاهی و یا صنعتی – اقتصادی شکل می گیرند ، ضمن ایجاد فضای مناسب جهت انجام تحقیقات کاربردی و تجاری سازی نتایج آن و انتقال فناوری ، موجبات رشد شرکتها و مؤسسات را از رهگذر هم افزایی ناشی از مجاورت فیزیکی این واحدها و نیز کاهش هزینه های سرمایه گذاری، فراهم می سازد. در این مقاله از مطالعات کتابخانه ای، گردآوری و مشاهده بهره گرفته شده است و هدف آن نشان دادن اهمیت نقش دانشگاهها در کاربردی کردن پژوهش ها می باشد.

کلیدواژه ها

دانشگاه کارآفرین،تجاری سازی دانش ، مدیریت پژوهش ،ارتباط با صنعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.