روشی به منظور یافتن خبرگان در شبکههای اجتماعی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت پژوهش و فناوری
  • کد COI اختصاصی: NCRT02_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد کاردان

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

امین امیدوار

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

فرزاد فرهمندنیا

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

با ظهور شبکههای اجتماعی در اینترنت، روابط انسانها در اینترنت شکل تازهای را به خود گرفته است. امروزه شمار کثیری از انسانها با اهداف مختلف در شبکه های اجتماعی عضو شده و به فعالیتهای گوناگون میپردازند. یکی از ویژگیهای مهم شبکههای اجتماعی در این است که به مکانی برای به اشتراک گذاری دانش تبدیل شده اند. تنوع کاربران و دانش به اشتراک گذاشته شده در شبکه های اجتماعی بسیار زیاد بوده ولی مکانیسمی در این شبکه ها به منظور تعیین میزان اعتماد به دانش اعضا وجود ندارد. با یافتن خبرگان در شبکههای اجتماعی، میتوان میزان اعتماد به پستهای ارسالی کاربران و پاسخهای ارائه شده از طرف آنان را تعیین نمود. در این مقاله مدلی مبتنی بر تحلیل شبکههای اجتماعی به منظور یافتن خبرگان در شبکه های اجتماعی در چارچوب هوش تجاری ارائه شده است. برای اجرای مدل، از دادههای شبکهی اجتماعی FriendFeed استفاده شده است که ابتدا با استفاده از عملیات ETL دادهها پردازش شده و سپس در پایگاه دادهی تحلیلی بارگذاری شده اند. سپس الگوریتم رتبه دهی جدیدی برای تعیین خبرگان در شبکه های اجتماعی ارائه شد و پس از اجرا، خروجی آن با نظرات خبرگان مقایسه شده و نتایج آن در بخش پایانی مقاله آورده شده است.

کلیدواژه ها

یافتن خبرگان، شبکههای اجتماعی، تحلیل شبکههای اجتماعی، هوش تجاری، تحلیل لینک، پایگاه دادهی تحلیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.