بررسی رابطه سبک رهبری اشتراک گذاری شده در تعهد سازمانی با نقش واسطه گر سلامت روانی معلمان مقطع ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت، تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: IRCEMET01_0157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مرادی کلارده

محمدعلی جعفری

چکیده

سبک رهبری اشتراک گذاری شده به معنای این است که رهبری در یک سازمان توسط تمام اعضای آن سازمان به اشتراک گذاشته می شود. این سبک رهبری به بالا بردن تعهد سازمانی کمک می کند زیرا اعضای سازمان احساس می کنند که شرکت در اتخاذ تصمیمات و اجرای آنها به عنوان یک تیم موثر مورد توجه قرار می گیرد. در سازمان های امروزی نیاز بیشتری به مشارکت کارکنان در رهبری سازمان می باشد. در حقیقت تغییر سبک رهبری از حالت رهبری استبدادی ۱به سمت رهبری مشارکتی منجر به موفقیت هر چه بیشتر سازمان می گردد. سبک رهبری که منجر به مشارکت گروهی کارکنانو تشکیل گروه های کاری ، موجب انجام اثر بخش ، کارآمد، منظم و هماهنگ کارها می گردد . علاوه بر این ، بکارگیری سبک رهبری حمایتی و مشارکتی منجر به افزایش لذت انجام کار در کارکنان می گردد. همچنین امروزه رهبری مشارکتی به عنوانیکی از عناصر تئوری نئوکلاسیک مطرح است که نوعی سبک رهبری است که مشخصه آن کاربرد فراوان روش تصمیم گیری گروهی ، تشریک مساعی ، همکاری و همفکری رهبر با زیر دستان در انجام وظایف رهبری ، تشویق و ترغیب آنان به کار، ارتباطاتبطور موازی و عمودی ، توجه به روابط انسانی می باشد. از سوی دیگر سلامت روانی کارکنان نیز می تواند در میزان تاثیر گذاری سبک رهبری مشارکتی در راستای تعهد سازمانی کارکنان موثر واقع گردد ، که توجه به اینگونه متغیرهای مداخله گر می تواندنتایج بدیعی در سازمان داشته باشد. بنابراین لازم و ضروری است تا تحقیقات گسترده تری تری در این خصوص صورتپذیرد.بنابراین این پژوهش با هدف بررسی رابطه سبک رهبری اشتراک گذاری شده در تعهد سازمانی با نقش واسطه گر سلامت روانی معلمان مقطع ابتدایی انجام یافته است .

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، تعهد سازمانی ، مدیریت اشتراک گذاری شده.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.