نقش سیره ائمه اطهار در روابط فردی و اجتماعی افراد
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت، تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: IRCEMET01_0005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 198
نویسندگان
کارشناسی آموزش علوم اجتماعی پردیش شهید بهشتی بندر عباس،بندر عباس،ایران
سطح دو حوزوی رشته فقه و اصول حوزه علمیه امام صادق علیه السلام داراب،داراب،ایران
کارشناسی آموزش علوم اجتماعی پردیس علامه طباطبایی بوشهر،بوشهر،ایران
چکیده
سیره ائمه اطهار، به عنوان الگوهایی برجسته از رفتار و منش ، نقش مهم و تاثیرگذاری در تعیین کیفیت روابط فردی و اجتماعی افراد دارد. این سیره که شامل زندگی نامه و رفتارهای دوازده امام شیعه است ، می تواند به عنوان منبعی برای استخراج ارزشهای اخلاقی و معنوی به کار رود و در جهت بهبود تعاملات انسانی به کار گرفته شود.یکی از جنبه های کلیدی سیره ائمه تاکید بر اخلاق مداری است . امامان با نمونه های عینی از صداقت ، عدالت ، شجاعت ، فروتنی ، و خدمت به دیگران، راهنمایی هایی ارائه داده اند که می تواند در تقویت بنیانهای اخلاقی افراد و به تبع آن، در تحکیم روابط اجتماعی موثر واقع شود. برای مثال، رفتار امام حسن (ع) با دشمنان و مخالفان خود که حتی در شرایط سخت ، همواره بر مهربانی و عفو تاکید داشت ، نشاندهنده الگویی است که چگونه می توان در روابط با دیگران، اخلاق محور بود.علاوه بر این ، سیره ائمه می تواند در تقویت روابط فردی موثر باشد. آنها اغلب اهمیت وقت شناسی ، احترام متقابل ، و گوشدادن به نیازهای دیگران را به عنوان ارکان اصلی حفظ و تعمیق روابط عنوان کردهاند. به عنوان مثال، امام علی (ع) با تاکید بر شناخت و رعایت حقوق دیگران، چه در خانواده و چه در جامعه ، نمونه ای برای احترام متقابل ارائه داده است .در زمینه اجتماعی ، سیره ائمه تاکید زیادی بر عدالت اجتماعی و کمک به نیازمندان دارد. این بعد از زندگی ائمه ، که در قالب احسان و خیرخواهی مطرح است ، می تواند به عنوان الگویی برای توسعه فرهنگ کمک رسانی و همدلی در جامعه عمل کند. امام سجاد (ع) و امام کاظم (ع) که بخش های قابل توجهی از دارایی خود را به فقرا اختصاص دادهاند، نمایانگر چنین رویکردی هستند.سیره ائمه همچنین می تواند در ترویج فرهنگ صلح و تفاهم میان افراد با اعتقادات مختلف نقش آفرین باشد. تساهل و مدارا با ادیان و مذاهب دیگر، که از ویژگی های برجسته امامان است ، می تواند به عنوان راهکاری برای کاهش تنش های مذهبی و ایجاد همزیستی مسالمت آمیز در جوامع چندفرهنگی و چنددینی مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
سیره،ائمه اطهار(ع)،روابط فردی ،روابط اجتماعی ،جامعهمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.