ارزیابی پیامدهای کلان پروژه های شهرداری شیراز از منظر تئوری عدالت اجتماعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: UVCONF05_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا روزی طلب

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری

چکیده

اجرای پروژه های کلان شهری نیازمند بررسی شرایط و الزامات برگرفته از معیارها و شاخص های موثر بر منشور و قوانین رسمی در مقایسه با ضوابط بین المللی, پیرو کمترین خطای معیار استاندارد است. در پروژه های شهری, همچون سایر پروژه ها, موفقیت پروژه و رضایتمندی کلیه عوامل آن را می توان مهم ترین امر در مدیریت پروژه دانست. بر طبق تحقیقات صورت گرفته چنین موفقیتی محصول عوامل مختلفی است؛ از مهمترین این عوامل, مستندسازی دلایل وجودی پروژه, اهداف, نقش ها و مسوولیت ها, وظایف و اختیارات ذینفعان پروژه در مرحله آغازین پروژه می باشد که حاصل آن سندی به نام منشور پروژه است. با توجه به اهمیت ابعاد مختلف پروژه های شهری، شرایط و بسترهای لازم برای موفقیت اقدامات توسعه ای تشریح شود و مدیریت ریسک این دسته از پروژه ها لازم و ضروری به نظر می رسد.لذا با توجه به اهمیت ابعاد مختلف پروژه های شهری، شرایط و بسترهای لازم برای موفقیت اقدامات توسعه ای تشریح شود و هدف اصلی ما در این پژوهش جمع بندی تعاریف، ویژگی ها و شاخص های مختلفی در ارتباط با ارزیابی تاثیرات اجتماعی پروژه های شهری می باشد. در ابتدا در مورد مطالب مربوط به توسعه شهری و طرح های توسعه شهری پرداخته می شود و در سپس مطالب مربوط با ارزیابی اجتماعی پروژه های شهری مورد بررسی قرار گرفته اند. بدیهی است دستیابی به موفقیت در پروژه های شهری مستلزم توجه همزمان به تمامی ابعاد زیست محیطی، اقتصادی، مالی، حمل و نقل، فرهنگی و ... می باشد که با توجه به گستردگی مباحث مرتبط، در تمامی بخش های این نوشتار سعی شده است از مطالب مورد نیاز با بعد اجتماعی استفاده شود. روش تحقیق، تحلیلی – توصیفی به شکل کمی و کیفی بوده با استفاده از پرسشنامه دلفی و DNAP و مدل KPI و در تحقیقات آن از منابع کتابخانه ای و اسنادی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

KPI، DNAP،پیامد های ساخت و ساز،مدیریت ریسک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.