تاثیر اسانس پوست گریپ فروت و صمغ کندر بر ویژگی های کیفیمیوه توت فرنگی در طی دوره انبارداری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FOODCONG07_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیتا بیضائی

کارشناسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی، سبزوار، ایران

الهام آزادفر

دکتری تخصصی علوم وصنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی ، سبزوار، ایران

چکیده

توت فرنگی میوه ای فساد پذیر با عمر ماندگاری بسیار کوتاهیمی باشد. با توجه به محدودیت های موجود در استفاده از ترکیباتشیمیایی یکی از راه کارهای مهم استفاده از ترکیبات طبیعی درنگهداری محصولات است. این تحقیق به منظور بررسی اثر صمغ کندرو سطوح مختلف اسانس پوست گریپ فروت (۰،۱۰۰ و ۱۵۰ میکرولیتر بر لیتر) بر برخی ویژگی های بیوشیمیایی و کیفی میوه توت فرنگی از جمله ویتامین ث، PH درصد ماندگاری میوه، میزان کپک ومخمردرطی سه دوره انبارداری (۰،۱۰،۲۰ روز) انجام شد. همچنین یک گروه شاهد بدون استفاده از صمغکندر و اسانس نیز در نظر گرفته شد. آزمون به صورتفاکتوریل در قالب طرح پایه کامل تصادفی انجام گردید. نتایج نشان داد که اثرمتقابل تیمارها ویتامین ث و PH میوه معنی دار بود. با افزایش دوره انبارداری مقدار ویتامین ث و PH میوه افزایش یافت، بیشترین ویتامین ث میوه با تیمار ۱۰۰میکرولیتر بر لیتر اسانس پوست گریپ فروت و صمغ کندر در روزدهم به دست آمد. استفاده ازصمغ کندر به همراه اسانس پوستگریپ فرت به عنوان یک ترکیب طبیعی با کاهش سرعت فرآیندهایمتابولیکی و حفظ ساختار سلول ها موجب حفظ خصوصیات کیفی میوه توتفرنگی و افزایش مدت نگهداری آن گردید، بنابراین استفاده از اینترکیبات می تواند روش مناسبی در تکنولوژی پس از برداشت این میوهمعرفی شود.

کلیدواژه ها

ماندگاری، کپک، ویتامین ث، توت فرنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.