تحلیل مناقشات قومی- دینی میان مسیحیان و مسلمانان در شبه جزیره کریمه
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه سیاست جهانی، دوره: 7، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_PLTIC-7-1_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 88
نویسندگان
گروه جغرافیای سیاسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده
خصوصیات و ویژگیهای فرهنگی در اثرگذاری بر روابط میان گروههای قومی- دینی در یک کشور و منطقه، نقش و جایگاه با اهمیتی دارند. مناطق گوناگون در جهان، با توجه به وجود شرایط متفاوت جغرافیایی، دارای ساختار متفاوتی از منظر فرهنگی هستند. این مساله در شبه جزیره کریمه نیز وجود دارد، یعنی با توجه به تفاوتهای فرهنگی اقوام مختلف ساکن در این شبه جزیره، اختلافات قومی- دینی به عنوان یک مساله چالشی، روابط میان مسیحیان ارتدوکس و مسلمانان تاتار را تحتالشعاع قرار داده است. جمهوری خودمختار کریمه به طور استراتژیک بخش مورد اهمیت در منطقهی ژئوپولیتیکی اوراسیا و قفقاز میباشد. و همواره مورد توجه روسیه بوده است. در حال حاضر، مردم در جمهوری خودمختار کریمه در یک تجدد دینی، به سر میبرند. تمام گروههای قومی در شبه جزیره در حال احیاء کردن روحانیت و خودآگاهی ملی- دینیشان هستند. این مقاله، با رویکرد ژئوپولیتیک اقلیتها و ژئوکالچر در قالب نظریه نظام بینالمللی و کشمکشهای قومی به تحلیل موضوع پرداخته است. هدف اصلی این پژوهش تحلیل ویژگیهای قومی- دینی در شبه جزیره کریمه میباشد. این مقاله به روش کیفی و با رویکرد تحلیل محتوا و با استفاده از منابع کتابخانهای و سایتهای اینترنتی به بررسی مناقشات قومی- دینی میان مسیحیان و مسلمانان در شبه جزیره کریمه پرداخته است. نتایج یافتههای پژوهش نشان میدهد که روابط قومی- دینی میان مسیحیان و مسلمانان با مناقشات، چالشها و اختلافاتی همراه است؛ مسیحیان ارتدوکس با تاتارهای مسلمان که از ساکنان اولیه در این شبه جزیره میباشند روابط خوبی ندارند.کلیدواژه ها
شبه جزیره کریمه, ژئوکالچر, قوم, دین, مسلمانان, مسیحیان ارتدوکساطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.