تاثیر شرایط مرزی بر عملکرد لرزه ای خارج از صفحه میان قاب مصالح بنایی با در نظر گرفتن اندرکنش رفتار داخل صفحه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران فردوسی، دوره: 37، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_CIVIL-37-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 28
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل شفائی

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران.

دلارام استاد

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

خسارت های مشاهده شده در طی زمین لرزه های گذشته، نشان می دهد آسیب دیدگی میان قاب ها در داخل صفحه و کاهش سطح تماس میان قاب و قاب پیرامونی منجر به افزایش آسیب پذیری در خارج از صفحه می شود. با توجه به شرایط متفاوت تماس میان قاب با قاب بتنی پیرامونی، اند رکنش و تاثیر رفتار خارج از صفحه برروی رفتار داخل صفحه یکی از موضوعات جدید در زمینه بررسی عملکرد لرزه ای میان قاب های مصالح بنایی می باشد. در این مقاله، تاثیر شرایط مرزی مختلف میان قاب با قاب بتن مسلح که عبارتند از چهار لبه متکی به قاب، سه لبه متکی به قاب، دو لبه افقی متکی به قاب و یک لبه متکی به قاب، با تحلیل سه نوع بارگذاری که عبارتند از: ۱- بارگذاری خارج از صفحه تنها، ۲- بارگذاری خارج از صفحه بعد از بارگذاری داخل صفحه، ۳- بارگذاری داخل صفحه بعد از بارگذاری خارج از صفحه با استفاده از نرم افزار اجزای محدود ABAQUS ارزیابی شده است. نتایج نشان داد که عدم وجود اتصال مناسب بین ساختار قاب و میان قاب آسیب پذیری در جهت خارج از صفحه را افزایش می دهد و از فروپاشی آن ها جلوگیری نمی کند. آسیب قبلی ناشی از بارگذاری داخل صفحه که به حداکثر جابه جایی نسبی ۳% رسیده است، می تواند حدود ۷۰ درصد ظرفیت خارج از صفحه میان قاب را کاهش دهد؛ در نتیجه مقاومت و سختی تحت تاثیر شرایط مرزی و نوع بارگذاری قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

میان قاب مصالح بنایی, اندرکنش داخل و خارج از صفحه, شرایط مرزی, تحلیل اجزای محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.