امکان سنجی توسعه گردشگری ورزشی (قایقرانی رفتینگ) در رودخانه سیروان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه مدیریت و توسعه ورزش، دوره: 7، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JSMD-7-1_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 181
نویسندگان
استادیار دانشگاه پیام نور
دانشیار دانشگاه پیام نور
کارشناس ارشد تربیت بدنی آموزش و پرورش
چکیده
هدف: هدف اصلی تحقیق امکان سنجی توسعه گردشگری ورزشی قایقرانی آب های خروشان (رفتینگ) در رودخانه سیروان بود. روش شناسی: جامعه آماری رودخانه های حوضه آبریز رشته کوه های زاگرس در منطقه استان های کردستان و کرمانشاه می باشد. این پژوهش به صورت موردی بر روی شاخه اصلی رودخانه سیروان به طول ۴۳ کیلومتر از استان کردستان تا کرمانشاه می باشد، انجام گرفته است. ابزارهای گردآوری داده ها شامل، اطلاعات علمی موجود، نقشه رودخانه با مقیاس ۵۰۰۰۰: ۱، نقشه ماهواره ای، برنامه نرم افزاری GIS، دستگاه GPS، قایق شش نفره رفتینگ، کایاک، کانو، منابع کتابخانه ای و اینترنتی، چک لیست و استانداردهای موردنیاز برای اجرای رفتینگ در درجات متفاوت (شش درجه) می باشد؛ پس از جمع آوری داده ها به تطبیق آن با استانداردهای جهانی جهت رسیدن به اهداف تحقیق پرداخته شد. یافته ها: به جز در ۱۱ کیلومتر اول در ۳۲ کیلومتر باقیمانده درجه بندی رودخانه ای جهت رفتینگ در حدود ۸۰ درصد مسیر در فصل بهار در درجه سه و چهار و در فصل پاییز درجه دو و سه قرار دارد، نتیجه گیری: اولین معیار جهت برگزاری رفتینگ در رودخانه وجود جاده است، در ۱۱ کیلومتر اول به علت نبود جاده امکان برگزاری قایق رانی وجود نداشت و ۳۲ کیلومتر باقی مانده امکان قایقرانی با قایق های کانو و کایاک و رفتینگ در درجات مختلف (۱ تا ۴) وجود داشت؛ رودخانه سیروان می تواند محل مناسبی برای برپایی اردوهای تیم های ملی و باشگاهی این ورزش بوده و محلی برای تمرین افراد بومی و منطقه جهت استعدادیابی در قایقرانی آب های خروشان می باشد و مکانی مناسب برای گذران اوقات فراغت افرادی که این گونه فعالیت ها را برمی گزینند بوده و همچنین موجب افزایش اشتغال، درآمد و حفظ محیط زیست در منطقه شود.کلیدواژه ها
اکو توریسم, گردشگری ورزشی, رفتینگ, رودخانه سیرواناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.