اثر اعتبار و درگیری تصویر مقصد شهرهای تاریخی بر شعف گردشگران و طنین برند شهر گردشگری (مورد مطالعه شهر یزد)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله پژوهش های جغرافیای انسانی، دوره: 56، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHGR-56-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یزدان شیرمحمدی

گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

اسماعیل نصیری

گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری دانشگاه گیلان، رشت، ایران.

مهران شهرستانی

گروه مدیریت جهانگردی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

گردشگری تاریخی، از عناصر اساسی توسعه اقتصادی در جوامع محلی است. مولفه های زیادی وجود دارد که می تواند در موفقیت این نوع گردشگری تاثیرگذار باشد، اما هرگونه اقدام یا استراتژی انجام شده باید ارتباط تنگاتنگی با تامین شعف گردشگر داشته باشد. نظر به تاثیر تحولات و بحران های کنونی از جمله کووید ۱۹، زیان های سنگینی بر پیکره صنعت گردشگری وارد گردیده است و گرایش ها بیشتر به سمت بسترها و فضاهای مجازی است و با توجه به ویژگی اطلاعات محوری این صنعت، مقاله حاضر به بررسی رابطه تصویر مقصد به عنوان متغیری مرکزی با متغیرهای اصالت درک شده، درگیری و قابلیت اعتبار منبع از یک سو و قصد بازدید و قصد توصیه و شعف و طنین از سوی دیگر، برای مناطق تاریخی پرداخته و با بررسی متون، به ارائه مدل مفهومی و فرضیاتی بر اساس آن می پردازد. مطالعات نشان داده است که تصویر مقصد، یکی از عوامل اصلی جذب گردشگران و تاثیرگذار در شهرهای تاریخی است. نتایج به وجود تاثیر و رابطه مستقیم متغیرهای اصالت درک شده، قابلیت اعتبار منبع، و درگیری با ابعاد دوگانه تصویر شناختی و عاطفی و تصویر کلی تصویر مقصد و نهایتا به شعف و طنین گردشگران اشاره دارد. یافته های این پژوهش حاکی از آن است که تصویر شناختی و تصویر عاطفی بر تصویر مقصد اثرگذار است. نتایج پژوهش نشان داد که تصویر مقصد بر قصد بازدید و قصد توصیه تاثیرگذار می باشد. در واقع افراد که از مقصدی که به کشور مبدا یا منطقه خود نزدیک تر هستند و احساس نزدیکی با مردم محلی و هنجارهای آن ها دارند و یا از طریق انبوه اطلاعاتی که به واسطه رسانه ها و دوستان یا اقوام، به دست می آورند، به آن مقاصد سفر می کنند. یافته های پژوهش نشان داد که خلق تصاویر مثبت از مقصد ناشی از تعامل مثبت با جامعه محلی می باشد

کلیدواژه ها

برند, مقصد, قصد بازدید و توصیه, گردشگری, جغرافیایی انسانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.