بررسی اصول جرات ورزی موثر در ایجاد و تقویت مهارت اجتماعی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_1178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا طایفه محمودیه۱

کارشناسی ارشد، روان شناسی تربیتی، آذربایجان شرقی، شبستر

احمدرضا شرفی

کارشناسی، آموزش ابتدایی، هرمزگان، سیریک

هاجر داوری کولغانی

کارشناسی، الهیات، هرمزگان، میناب

چکیده

سرچشمه ی بسیاری از مشکلات در ارتباطات با افراد دیگر مثل کمرویی، خجالت، شرم، احساس تنهایی و ترس و اضطراب در نبود و یا کمبود مهارت ابراز وجود، جرات مندی و قاطعیت ورزی است. ابزار وجود یا جرات ورزی به این معنی است که فرد بتواند از حق و عقیده خود بدون تجاوز به حق و عقیده دیگران حمایت کند. این مهارت به فرد اجازه می دهد بدون به کار بردن هر گونه خشونت، پرخاشگری و تجاوز به حقوق دیگران، بتواند ضمن احترام به حقوق دیگران، به شیوه ای بسیار معقول، آرام، آزادانه و با اعتماد به نفس کامل، عقاید، احساسات و خواسته های خود را درباره ی یک موقعیت صادقانه ابراز کرده و از حقوق خود دفاع کند، بدون اینکه به شان فردی و اجتماعی اش لطمه ای وارد شود. دانش آموزانی که نمی توانند خواسته ها و نظرات خود را بیان کنند سرخورده خواهند شد. آن ها وقتی احساس طرد شدن یا ناراحتی و عصبانیت می کنند، به جای بیان احساسات و نظرات خود، کناره گیری یا پرخاشگری می کنند. آموزش جرات ورزی تکنیکی است که از طریق آن افراد می آموزند چگونه آرام باشند و در موقعیت های متفاوت اجتماعی، به طور مناسب و خوشایند ارتباط برقرار کنند.دانش آموزان باید مهارت های اساسی مانند ارتباط برقرار کردن ، کنترل خشم ، جرات ورزی و ... را یاد بگیرند . مهارت جرات ورزی می تواند اضطراب نوجوانان را کاهش داده و بر مهارت های ارتباطی آنها تاثیر مثبت بگذارد . جرات ورزی یک مهارت مهم است ولی برای نوجوانان اهمیت بیشتری دارد. به عنوان یک نوجوان شما فرصت های زیادی برای انتخاب دارید ، مهارت جرات ورزی به شما کمک می کند روی پای خودتان بایستید و قواعدی داشته باشید که از شما محافظت می کند . هدف از آموزش جرات ورزی تغییر در خود فرد است نه تغییر در دیگران ، تا بتواند نیازها ، احساسات و افکار خود را ابراز کرده و از آسیب های احتمالی در امان بماند. در این پژوهش به بررسی اصول جرات ورزی موثر در ایجاد و تقویت مهارت اجتماعی دانش آموزان پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

جرات ورزی، مهارت اجتماعی، دانش آموزان،ابراز وجود، مدرسه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.