تاثیر کودنیتروژن و تراکم بوته برانتقال مجدد ماده خشک درگلرنگ درشرایط آب و هوایی خرم آباد

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT11_1035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدسعید حسنوندی

کارشناسی ارشد زراعت

مسعود رفیعی

استادیارمرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

عظیمه باقری

دانشجوی کارشناس ارشد زراعت

چکیده

به منظور بررسی اثر کاربرد مقادیر مختلف کود نیتروژن و تراکم بوته بر میزان انتقال مجدد ماده خشک در گلرنگ رقم IL 111 در منطقه خرم آباد، آزمایشی در قالب کرت های خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی و 4 تکرار در سال 87 به اجرا در آمد. عوامل مورد آزمون شامل کود نیتروژن به عنوان عامل اصلی در 3 سطح (0 = N1، 75 = N2 و 150 = N3 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار) و تراکم بوته به عنوان عامل فرعی در 3 سطح (40 = D1، 50 = D2 و 60 = D3 بوته در متر مربع) بودند. نتایج نشان داد که کود نیتروژن و تراکم بوته تاثیر معنی داری بر میزان انتقال مجدد ماده خشک در گلرنگ دارند. بیشترین میزان انتقال مجدد ماده خشک و نیز نسبت انتقال مجدد به عملکرد دانه از تیمار عدم کاربرد نیتروژن به دست آمد. با افزایش تراکم بوته میزان انتقال مجدد ماده خشک و نیز نسبت انتقال مجدد به عملکرد دانه به طور معنی داری کاهش پیداکرد. در مجموع بالاترین میزان انتقال مجدد ماده خشک و همچنین بالا ترین میزان نسبت انتقال مجدد به عملکرد دانه از N1D1 (عدم کاربرد نیتروژن با تراکم 40 بوته در متر مربع) به ترتیب با میانگین های 3/651 کیلوگرم در هکتار و 4/51 درصد به دست آمد.

کلیدواژه ها

گلرنگ، انتقال مجدد ماده خشک، کود نیتروژن، تراکم بوته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.