تاثیراختلال درفتوسنتز جاری و مدیریت نیتروژن برروند پرشدن دانه درارقام سورگوم دانه ای

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT11_1014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی جعفریانی

دانشجوی کارشناسی ارشد

سیدعلیرضا بهشتی

دانشجوی کارشناسی ارشد

قدیر طاهری

عضو هیئت علمی مرکزتحقیق کشاورزی و منابع طبیعی مشهد

عباس پاکدلیان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد نیشابور

چکیده

به منظور اطلاع از ظرفیت فتوسنتزی، تولید، تجمع و انتقال مجدد مواد فتوسنتزی ذخیره ای به دانه ها آزمایشی بصورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مشهد در سال 1388 به اجرا در آمد. تیمارها شامل سه سطح مصرف نیتروژن (صفر، 10 و 200 کیلوگرم در هکتار) در کرتهای اصلی و فاکتوریل وضعیت فتوسنتز جاری در دو سطح (اختلال و عدم اختلال) با سه رقم سپیده، M2 و M5 در کرت های فرعی قرار داشتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد اثر ساده رقم فقط در مرحله خمیری نرم اثر معنی داری (p≤0/05) بر تولید و تجمع ماده خشک در پانیکول داشت، در حالیکه اثر کود نیتروژن در مراحل نموی مختلف شیری، خمیری نرم، خمیری سفت بر تولید و تجمع ماده خشک در پانیکول معنی دار (p≤0/01) بود و با افزایش در مصرف نیتروژن وزن دانه افزایش یافت. اختلال در فتوسنتز جاری نیز در همه مراحل نموی معنی دار بود و اختلال در فتوسنتز جاری موجب کاهش تجمع مواد فتوسنتزی در دانه شد. اثر متقابل رقم و کود نیز بر این صفت فقط در مرحله رسیدن فیزیولوژیک معنی دار بود.

کلیدواژه ها

ظرفیت فتوسنتزی، انتقال مجدد، مراحل نمودی دانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.