مدل سازی جریان ساحلی با استفاده از جداکننده مثلثی شکل در نرم افزار FLOW ۳D

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه علمی علوم و فنون آبخاکی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAMST-4-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوراله صالحی

دانش آموخته کارشناسی ارشد،گروه عمران آب و سازه های هیدرولیکی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه شهرکرد، ایران

غلامرضا شمس قهفرخی

استادیار گروه مهندسی عمران دانشکده فنی مهندسی دانشگاه شهرکرد

حامد رضا ظریف صنایعی

استادیار گروه مهندسی عمران دانشکده فنی مهندسی دانشگاه شهرکرد

چکیده

در این پژوهش مقدار ارتفاع آب در اطراف بافل جداکننده مرکزی مثلثی شکل مورد مطالعه قرار گرفت. هم چنین میزان استهلاک انرزی قبل و بعد از برخورد سیال با بافل جداکننده مرکزی مثلثی شکل بررسی گردید. در مدل سازی انجام شده زاویه و عرض بافل ثابت بوده و با تغییر میزان دبی، در دبی های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بررسی تاثیر عرض جداکننده مرکزی مثلثی شکل نشان داد که در یک دبی ثابت، با افزایش عرض جداکننده، ارتفاع آب در بالادست جداکننده، افزایش می­یابد. به طوری که افزایش عرض جداکننده مثلثی شکل باعث انسداد بیشتر جریان عبوری از اطراف خود می­شود. استهلاک انرژی در جداکننده مثلثی شکل با عرض ۴۱۵/۰ متر بیش تر از سایر مدل­ها با عرض های دیگر می­باشد. علت این امر ناشی از انحراف بیشتر جریان به سمت کناره­ها و دیواره کانال در اثر برخورد با جداکننده مثلثی می باشد. در نهایت نتایج بررسی تاثیر دبی جریان عبوری از جداکننده مرکزی مثلثی شکل نشان داد که تغییراتی محسوسی در روند کلی پروفیل سطح جریان در پایین­دست جداکننده جریان دیده نمی­شود. به طوری که با افزایش دبی، میزان ارتفاع آب در بالادست جداکننده افزایش می­یابد. همچنین مشاهده شد که با افزایش دبی عبوری از کانال در عرض و زاویه دهانه جداکننده ثابت، میزان استهلاک انرژی کاهش پیدا می­کند.

کلیدواژه ها

بافل فلوم, جداکننده مثلثی شکل, آنالیز سه بعدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.