اثر میدان مغناطیسی بر مقاومت پیوستگی میلگرد در بتن حاوی الیاف فولادی با استفاده از آزمون بیرون کشیدن میلگرد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله تحقیقات بتن، دوره: 13، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JCRGU-13-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حج فروش

Ph.D. Student, Department of Civil Engineering, Semnan University, Semnan, Iran

علی خیرالدین

Distinguished Prof., Department of Civil Engineering, Semnan University, Semnan, Iran

امید رضایی فر

Assoc. Prof., Department of Civil Engineering, Semnan University, Semnan, Iran.

چکیده

در این پژوهش با بهره گیری از آزمون بیرون کشیدن میلگرد از داخل نمونه استوانه ای بتن حاوی ۵/۱ درصد حجمی الیاف فولادی، مقاومت پیوستگی بین میلگرد و بتن در شرایطی مورد ارزیابی قرار می گیرد که نمونه های بتن در حالت تازه به مدت ۲ دقیقه در معرض مستقیم میدان مغناطیسی قرارگرفتند. در این پژوهش، نمونه استوانه ای استاندارد بتن با ابعاد۳۰۰×۱۵۰ میلی متر و میلگرد با دو قطر مختلف شامل ۱۴ و۲۰ میلی متر مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی اثر خواص مکانیکی و ریزساختاری بتن بر مقاومت پیوستگی، آزمایش های مقاومت های فشاری، کششی شکافت، خمشی و تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی روی نمونه های مغناطیسی و غیرمغناطیسی انجام شد. نتایج آزمون بیرون کشیدگی میلگرد نشان داد که گسیختگی همه نمونه ها از نوع لغزش میلگرد بود. اعمال میدان مغناطیسی به بتن تازه موجب افزایش مقاومت پیوستگی تا بیش از ۸۳ و ۵۱ درصد متناظر با میلگردهای با قطر ۱۴ و ۲۰ میلی متر گردید. همچنین میزان طاقت نمونه های بتن تحت میدان مغناطیسی تا حدود ۸۲ و ۵۳ درصد متناظر با میلگردهای با قطر ۱۴ و ۲۰ میلی متر افزایش یافت. میدان مغناطیسی در بهبود خواص مکانیکی بتن نیز موثر است. بر این اساس مقاومت فشاری بتن تحت میدان مغناطیسی به بیش از ۲۱ درصد افزایش یافت که این میزان در خصوص مقاومت های کششی و خمشی بتن به ترتیب تا حدود ۹ درصد و ۱۳ درصد تعیین گردید. همچنین تصاویر میکروسکوپ الکترونی مشخص کرد که اعمال میدان مغناطیسی به بتن تازه موجب متراکم تر شدن ریزساختار بتن از طریق اثرگذاری بر فرایند هیدراتاسیون سیمان می گردد.

کلیدواژه ها

Bond strength, pull-out test, Uniform magnetic field, Steel fiber reinforced concrete, Microstructure

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.