پیش بینی سرزندگی تحصیلی بر اساس خودپنداره و راهبردهای یادگیری خود تنظیمی تحصیلی در دختران دانش آموز دوره دوم متوسطه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
- کد COI اختصاصی: LPCONF07_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 204
نویسندگان
کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی، مربی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سپیدان
چکیده
پژوهش حاضر با هدف پیش بینی سرزندگی تحصیلی بر اساس خودپنداره تحصیلی و راهبردهای یادگیریخودتنظیمی در دانش آموزان انجام گردیده است. این تحقیق با توجه به هدف کاربردی با طرح توصیفی- همبستگیاست. جامعه آماری، کلیه دختران دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان سپیدان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱و برابر با ۷۶۳ نفر بود؛ که نمونهای به حجم ۲۵۷ نفر از طریق فرمول کوکران به شیوه روش نمونه گیری تصادفیطبقه ای انتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات، سرزندگی تحصیلی (چاری و دهقانی زاده، ۱۳۹۱)، خودپندارهتحصیلی (یی یسن چن، ۲۰۰۴) و راهبردهای یادگیری تحصیلی (ینتریچ و دیگروگ، ۱۹۹۰) بوده است. یافته هایحاصل از ضریب همبستگی پیرسون حاکی از آن بود که بین خودپنداره تحصیلی (کل) و تمام ابعاد آن (عمومی،آموزشگاهی و غیرآموزشگاهی) با سرزندگی تحصیلی رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت (P< ۰/۰۱). همچنین بین راهبردهای یادگیری خودتنظیمی (کل) و تمام ابعاد آن (شناختی، فراشناختی و انگیزشی) با سرزندگی تحصیلی نیز رابطه مثبت و معنیداری وجود داشت (P< ۰/۰۱). نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نیز نشان داد، خودپنداره آموزشگاهی و عمومی رویهم ۰/۳۱ درصد و راهبردهای فراشناختی، راهبردهای انگیزشی و شناختی نیز رویهم۴۰/۹ درصد از واریانس مربوط به سرزندگی را به طور معنیداری در جهت مثبت در دانشآموزان تبیین کردند. باتوجه به یافته ها از طریق افزایش خودپنداره تحصیلی و راهبردهای یادگیری خودتنظیمی میتوان سرزندگیتحصیلی را در دانش آموزان افزایش داد.کلیدواژه ها
سرزندگی تحصیلی، خودپنداره تحصیلی، راهبردهای یادگیری خودتنظیمیمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.