بررسی اهمیت شورای دانش آموزی مدرسه در جهت افزایش نقش مشارکتی دانش آموزان در اداره امور مدرسه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
  • کد COI اختصاصی: LPCONF07_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه حسین زاده

کارشناس ارشد علوم تربیتی، آموزگار دبستان حدیث، اداره آموزش و پرورش شهرستان شوشتر، استان خوزستان

مریم حسین زاده

کارشناس مطالعات اجتماعی، دبیر متوسطه اول دبیرستان فروغ بهمن، ناحیه ۳ اهواز، استان خوزستان

محمد سعیدی فر

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، معاون پرورشی دبیرستان متوسطه دوم باقر العلوم )ع(، اداره آموزش و پرورش شهرستان دهلران، استان ایلام

مهدی میرزایی

کارشناس ارشد علوم تربیتی، آموزگار دبستان رودکی، اداره آموزش و پرورش منطقه موسیان، استان ایلام

چکیده

یکی از مهمترین اهداف تعلیم وتربیت، اجتماعی ساختن دانش آموزان یعنی آماده کردن آنان برای شرکت فعال و سازنده در زندگی اجتماعی، کسب آگاهی نسبت به حقوق اجتماعی خود و بهره برداری صحیح از آن و احترام به حقوق دیگران و همکاری با سایر افراد جامعه است، یکی از شیوه های گرایش دانش آموزان به فعالیت ها و تصمیم گیری های اجتماعی، مشارکت آنان در گروه ها و شوراهای متشکل از همسالان در مدارس است. در این راستا، مقاله ی حاضر با بهره گیری از رویکرد کیفی (مصاحبه)، به برسی نقش مشارکتی دانش آموزان در اداره امور مدرسه از طریق شورای دانش آموزی با تاکید بر رویکرد مدیریت مبتنی بر مدرسه است. نمونه ی معرف، مدارس مقطع راهنمایی واقع در شهرستان ..... از جمله مدرسه تحت مدیریتم می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، ا بتدا پاسخ های داده شده به هر سوال جداگانه نوشته شدند. سپس، در زمینه های ظاهر شده، هر دسته از پاسخ ها شناسایی گشتند و پس از جمع بندی، ن تایج نشان داد که اجرای معقول طرح شورای دانش آموزی مدارس مقطع راهنمایی نیازمند توجه به نکاتی است که در نتایج تحقیق عنوان گردیده است.

کلیدواژه ها

شورای دانش آموزی، مشارکت، مدیریت مبتنی بر مدرسه، مسئولیت پذیری اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.