پدیده بی نظمی و بی انضباطی دانش آموزان در مدرسه؛ علل و راهکارهای عملی برای کاهش و یا حل آن ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
  • کد COI اختصاصی: LPCONF07_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی میرزایی

کارشناسی ارشد علوم تربیتی، آموزگار دبستان رودکی، اداره آموزش و پرورش منطقه موسیان، استان ایلام

صدیقه احمدی

کارشناس علوم تربیتی، مدیر دبیرستان متوسطه اول هاجر، اداره آموزش و پرورش شهرستان دهلران، استان ایلام

زهرا کیالویی

کارشناس علوم تربیتی، مدیر دبیرستان متوسطه اول هاجر، اداره آموزش و پرورش شهرستان دهلران، استان ایلام

فاطمه درگاهی

کارشناس علوم تربیتی، معاون پرورشی دبیرستان متوسطه اول هاجر، اداره آموزش و پرورش شهرستان دهلران، استان ایلام

چکیده

هر نوع رفتاری که از ارزشهای پذیرفته شده جامعه به دور است (با توجه فرهنگ)و دارای تکرار شدت و مداومت است و در زمانها و مکانهای متعدد اتفاق می افتد وهمچنین رفتاری است که با درماندگی و کاهش کارایی فرد همراه است، بی نظمیو بی انضباطی تلقی می گردد. پایبندی به ضابطه ها در یک گروه اجتماعی باعثتداوم آن می شود. انضباط، اخلاق کلاس درس است و بدون آن کلاس تبدیل بهیک ازدحام یا غوغا می شود. هر رفتار انسان، از جمله محصل، هدف دارد یا هدفگردان است. دانش آموزان، عملی را بی هدف انجام نمی دهند، بلکه می خواهندبا آن عمل خود از جمله بی نظمی و بی انضباطی، کمبود، نیاز یا نیازهایی را به شکلمنفی ارضاء کنند. بنابراین، باید هدف ها و نیازهای ایشان را شناخت و جدیگرفت. مثلا اگر رفتار نامطلوبی از دانش آموزی سر بزند نباید تنها جلب توجه راعلت آن رفتار بدانیم. کاربرد اصول و تدابیری می تواند به ما کمک کند که از رخدادن مشکلات رفتاری جلوگیری کنیم یا آن ها را به حداقل برسانیم. از جملهراهکارهایی همچون: از روز اول آغاز کلاس، مدیریت کامل را اعمال کنیم. بایدروز اول به گروه تازه دانش آموزان خود بگوییم که مقررات ما در اداره کلاسکدام اند و از ایشان چه انتظارهایی داریم. محیط کلاس را از هر لحاظ حتی فضا وتجهیزات، سالم گردانیم. باید مطمئن باشیم که دانش آموزان ما در کلاس راحتاند و در مدرسه احساس آرامش می کنند . فعالیت های یادگیری را طوری طراحیکنیم که برای همه دانش آموزان، معنادار باشند؛ و با رغبت ها و توانایی های ایشانسازگار باشند. برای این منظور ناگزیریم اصول رشد و تکامل، خصایص رشدی هرسن، محتوای درسی خاص هر کلاس و هر مقطع، و رغبت های ویژه دانش آموزانخود را دقیقا بدانیم . برای همه دانش آموزان فرصت هایی فراهم آوریم کهموفقیت را تجربه کنند. تفاوت ها را بشناسیم؛ به تجربه دیده ایم که برخی از دانشآموزان به زودی نشان می دهند که پیشرفت درسی دارند، در صورتی که برخیدیگر دیرتر خود را آشکار می کنند. یا بعضی از دانش آموزان در دروس علمی وبرخی در دروس عملی و یا اجتماعی پیشرفت نشان می دهند. در هر صورت، معلمباید تدابیر و راهبردهایی به کار ببرد که همه دانش آموزان، به شکلی، موفقیت راتجربه کنند. در پایان به معلمان پیشنهاد می شود رابطه دوستانه ومبتنی بر قانون بادانش آموزان بر قرار نمایند.

کلیدواژه ها

بی نظمی و بی انضباطی، دانش آموزان، مدرسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.