طراحی معماری مناسب در فضاهای بیمارستان و رضایت بیماران و پرسنل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی معماری، مرمت شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: ARUES12_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا سیار

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه شهاب دانش ، قم، ایرا ن

محمد رحمانی قصبه

عضو هیئت علمی، دانشکده معماری، دانشگاه شهاب دانش ، قم، ایران

میلاد ثمری

عضو هیئت علمی، دانشکده معماری، دانشگاه شهاب دانش ، قم، ایران

چکیده

این پژوهش به بررسی ارتباط بین طراحی معماری فضاهای بیمارستان و رضایت بیماران و پرسنل م یپردازد .این پژوهش تاکید م یکند که طراحی محیط های بیمارستانی باید با توجه به نیازهای بیماران و پرسنل وبراساس رویکردهای شناختی و انسان شناختی صورت پذیرد تا نتیجه ی فرایند طراحی بتواند رسالت و وظیفه یخود یعنی حفظ سلامتی افراد، درمان بیماری ها و ارائه ی خدمات درمانی و پزشکی را به بهترین نحو انجامدهد. همچنین، توجه به عوامل و جوانب محیطی، عملکردی، اجتماعی، فنی، ایمنی و ارتباط با محیط زیست وپیرامون نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در این نوشتار درباره ی طرا حی بیمارستان ها با رویکرد بیمار محورو مخاطب محور و با هدف پاسخگویی به نیازهای مخاطبان طرح و با ذکر عوامل مهم و موثر در طراحیبیمارستان ها مانند طراحی مناسب فضاهای انتظار، سازماندهی مناسب فضاها و ارتباطات فضایی درست،طراحی مسیرهای عبور و مرور و دسترسیها، تهویه و نورپردازی فضاها، انتخاب و استفاده مناسب از مواد ومصالح، طراحی فضاهای ایمن در بیمارستانها ، به کارگیری تجهیزات و فناور یهای پیشرفت ه طراحی، ایجادمحیطهای مطبوع و آرامش بخش، رعایت حریم خصوصی افراد در فضاهای درمان و عوامل مهم دیگری کهم یتواند سبب افزایش رضایتمندی بیماران و پرسنل از فضاهای بیمارستانی شده و تجربه درمانی خوشایند وبهتری را برای آنان فراهم کرده و محیط شفاخانه)بیمارستان ها( را مطبوع و دلپذیرتر گرداند، تحقیق و صحبتشده است. این پژوه ش م یتواند به معماران و طراحان، مدیران بیمارستان ها و تصمیم گیران در حوزه سلامت،راهنمایی کاربردی برای طراحی بیمارستانهای بهتر و بهبود رضایت بیماران و پرسنل را ارائه کند

کلیدواژه ها

طراحی معماری بیمارستان، فرایند درمان، بی مارمحوری،توجه به نیاز، بهبودی ،استاندارد در طراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.