سیاست جنایی اسلام در برخورد با جرایم منافی عفت
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، علوم اجتماعی و حقوق
- کد COI اختصاصی: EMC02_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 439
نویسندگان
کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی(ره)
کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی(ره)
چکیده
تعرض به حیا و عفت عمومی و خصوصی جامعه و افراد، نزد هیچ ملت و حکومت صلح طلب و آزاد ه ای پسندیده نیست. تنها تفاوت جرائم منافی عفت در ادوار و جوامع مختلف در تعیین مصادیق این جرائم است. در واقع، هیچ تعریف ثابت و یا معیار و ملاک مشخصی برای این جرائم بیان نشده است. حتی در جوامع اسلامی مانند جمهوری اسلامی ایران، قانون گذار تعریف دقیقی از جرم منافی عفت ارائه نداده است، و تنها به بیان مصادیقی برای شناخت این جرم پرداخته است. که در این جا مسئله ی قانونی بودن جرم و مجازات مطرح می شود. که به استناد این اصل هیچ عملی که در قانون برای آن مجازات تعیین نشده جرم نیست و مرتکب آن عمل مجازات نمی شود. اما باید گفت از آن جا که جرائم منافی عفت کاملا با فرهنگ و سنت های جامعه وابستگی دارد، بنابراین هر چه زمان می گذرد فرهنگ جوامع، تحت تاثیر عوامل مختلف دستخوش تغییرات قرار می گیرد و همین موجب می شود اعمال و رفتارهایی رخ دهد که در گذشته جرم تلقی نشده باشند اما حالا از مصادیق جرم منافی عفت باشند. پس ممکن است قانون گذار همین موضوع را مدنظر قرار داده و تعریف دقیق و معیار و ضابطه مشخصی برای جرائم منافی عفت مشخص نمی کند.نوشتار پیشرو به بررسی عوامل تحقق جرائم منافی عفت در جوامع اسلامی و بررسی انواع سیاست های جنایی و ایدئولوژی های مطرح در آن پرداخته است. و با بررسی منابع اسلامی، عامل این جرائم را غریزه انسان به عنوان مهم ترین عامل در کنار عوامل محیطی دیگر مطرح کرده است. با بررسی ریشه و علل وقوع این جرائم و ارائه راه کار اسلامی از قبیل: کنترل نگاه، حداقلی کردن روابط، پرهیز از اختلاط با نامحرم و... که هر شخصی باید در جهت کسب این خصوصیات بکوشد، از یک طرف و از طرف دیگر، سیاست حکومت اسلامی با فراهم کردن شرایط ازدواج و یا فرهنگ سازی احکامی مانند ازدواج موقت به صورت سازمان یافته و معرفی الگوهای درست به افراد می تواند موجب کاهش و پیش گیری این جرم شود.کلیدواژه ها
اسلام، جرم، سیاست جنایی، پیش گیری، منافی عفتمقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.