بررسی برخی صفات فیزیولوژیک مرتبط با تحمل شوری دربرگ پرچم ارقام حساس و متحمل به شوری گندم (Triticum aestivum L.)
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT11_0829
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1008
نویسندگان
استادیاردانشگاه شهیدچمران اهواز
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران
چکیده
مطالعه واکنش های فیزیولوژیک ارقام گندم به تنش شوری می تواند منجر به شناسایی مکانیزم های مؤثر در تحمل شوری گردد. به همین منظور اثرات تنش شوری بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک مرتبط با تحمل شوری شش رقم گندم مورد ارزیابی قرار گرفت. تنش شوری سبب کاهش عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، محتوی کلروفیل و فعالیت آنزیم کاتالاز شد، در حالی که فعالیت آنزیم پراکسیداز و محتوی مالون دی آلدهاید افزایش یافت. در شرایط تنش عملکرد دانه و عملکرد ماده خشک ارقام متحمل روشن، کویر و کارچیا کاهش کمتری نشان داد. با افزایش شدت تنش محتوی مالون دی آلدهاید و فعالیت آنزیم پراکسیداز برگ پرچم افزایش یافت. ارقام متحمل روشن و کویر برعکس ارقام حساس بیشترین فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت وکمترین محتوی مالون دی آلدهاید را نشان دادند. به عبارتی بالا بودن فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت در ارقام متحمل با پائین بودن میزان تولدی مالون دی آلدهاید در این ارقام همراه بود. با توجه به ضرایب همبستگی به نظر می رسد محتوی کلروفیل و میزان مالون دی آلدهاید نقش مهمی در تعیین عملکرد داشته باشند.کلیدواژه ها
گندم، تنش شوری، فعالیت آنتی اکسیدانت، پراکسیداسیون چربی هامقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.