بررسی میزان و سرعت جوانه زنی دوازده گیاه دارویی تحت تیمارهای شوری

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT11_0820
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1087
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهراب یادگاری

استادیاردانشگاه آزادشهرکرد

رحیم برزگر

دانشجوی دکتری باغبانی

چکیده

به منظور بررسی تحمل شوری بذور دوازده گیاه دارویی به نام های بالنگو، بارهنگ، شوید، زیره سبز، شبدر گل زرد، زنیان، مرزنگوش، کاهو، کنجد سیاه، شنبلیله، قدومه و خرفه در مرحله جوانه زنی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با یک فاکتور تنش شوری با چهار تکرار در سال 1388 در شرایط استاندارد آزمایشگاهی، انجام گردید. برای ایجاد سطوح شوری (0، 52، 50، 75، 100، 150، 200، 250، 300، 350، 400 و 450 شوید میلی مول بر لیتر) از کلرید سدیم خالص و آب مقطر استفاده شد. اندازه گیری درصد و سرعت جوانه زنی در پتری دیش انجام شد. اعمال تیمارها بسته به نوع گیاه، تا حد 450 میلی مول بر لیتر نمک طعام به پیش رفت و در این حد، میزان جوانه زنی به صفر رسید. تیمارهای شوری استفاده شده با توجه به توان جوانه زنی برای بارهنگ، بالنگو و شوید (تا 100 میلی مول بر لیتر)، زیره سبز، زنیان، شبدر گل زرد و مرزنگوش (تا 200 میلی مول بر لیتر)؛ کاهو و کنجد سیاه (تا 250 میلی مول بر لیتر)؛ خرفه، قدومه و شنبلیله (تا 450 میلی مول بر لیتر)؛ بود. شمارش تعداد بذور جوانه زده شده هر روز انجام گردید.ازگیاهان موردبررسی گیاهان شنبلیله خرفه و قدومه دربرابر میزان شوری اعمال شده ازهمه متحمل تر ودارای سرعت رشدبیشتری بودند و گیاهان بارهنگ بالنگو و شوید ازبقیه حساس تر بودند.

کلیدواژه ها

تنش شوری، جوانه زنی، گیاهان دارویی، میزان تحمل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.