اثرمقادیر مصرف متانول و روی برعملکرد و خصوصیات کیفی دانه بادام زمینی درمنطقه گیلان
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
- کد COI اختصاصی: NABATAT11_0805
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 745
نویسندگان
کارشناس ارشد زراعت
استادیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
دانشیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
چکیده
بررسی های اخیر نشان داده اند که رشد و عملکرد گیاهان زراعی سه کربنه با محلول پاشی متانول و روی افزایش پیدا نموده و به عنوان یک منبع کربن و روی به عنوان یک عنصر کم مصرف مورد نیاز برای این گیاهان عمل می نماید. به منظور بررسی اثر متانول و روی بر عملکرد و خصوصیات کیفی دانه بادام زمینی از آزمایش فاکتوریل 4×4 با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار در سال زراعی 87 در شهرستان بندر کیانشهر واقع در استان گیلان استفاده گردید. مقادیر مختلف مصرف متانول (0، 10، 20، 30) درصد حجمی و کلات روی (0، 5/0، 1، 5/1) در هزار سی سی تیمارهای مورد بررسی را تشکیل دادند. نتایج حاصله نشان داد مقدار مصرف متانول و روی اثرات معنی داری بر خصوصیات مورد ارزیابی داشتند. همچنین مقایسه میانگین خصوصیات مورد بررسی نشان داد که اثر متقابل محلول 30 درصد حجمی متانول و 1 در هزار روی بر صفات مورد ارزیابی بیشتر از سایر تیمارها بود. محلول پاشی متانول و روی بر قسمت های هوایی بادام زمینی باعث افزایش عملکرد دانه، تعداد غلاف قابل برداشت و مقدار روغن دانه گردید.کلیدواژه ها
بادام زمینی، متانول، روی، عملکردمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.