باورهای فراشناخت و تعلل ورزی تحصیلی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_1124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه سلیمانی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد فقه و حقوق اسلامی

شبنم حمزه نژاد

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی

مائده مسعودی راد

دانش آموخته ی کارشناسی آموزش ابتدایی

چکیده

اهمیت پرداختن به موضوع اهمالکاری تحصیلی وقتی بیشتر خواهد شد که بدانیم در تمام پژوهشهای صورت گرفته در زمینه میزان شیوع آن، میزان بالای شیوع این رفتار گزارش شده است از طرفی، گاهی اوقات اهمالکاری صدمات جبران ناپذیری را برای دانش آموزان و دانشجویان به وجود می آورد و به سبب نتایج منفی که دارد، ازجمله موضوعات موردتوجه صاحبنظران در سالهای اخیر بوده است. اهمالکاری یا به آینده موکول کردن کارها هر چند در نظر اول، هدفش خوشایند کردن زندگی است ولی در اغلب موارد غیر از استرس، به هم ریختگی و شکست های پیاپی، پیامد دیگری نداشته است و از طریق ممانعت از پیشرفت و عدم دسترسی به اهداف، پیامدهای نامطلوب و جبران ناپذیری به همراه دارد. راهبردهای فراشناختی یکی دیگر از مفاهیم مهم در یادگیری است. فراشناخت کلیدی است برای توانایی شناختی، که به افراد اجازه می دهد تا افکارشان را کنترل و بازسازی کنند و نقش اساسی در یادگیری موفقیت آمیز ایفا می کند و هر چه توانایی های شناختی فراگیر بالاتر باشد، فرایند یادگیری موفقیت آمیز خواهند. همچنین محققان فراشناخت را فرایند به کارگیری فرایندهای شناختی برای بهبود مهارت های تفکر یا دانستن چگونگی یادگیری و تفکر تعبیر کرده اند. باورهای اشخاص درباره ماهیت دانش و فرایند یادگیری، با بسیاری از جنبه های یادگیری آموزشگاهی ارتباط دارد. باورهای معرفت شناختی بر میزان استفاده و مشارکت در یادگیری، مقاومت و پشتکار در انجام تکلیف، احساس خودکارآمدی، استراتژی های مطالعه و جهت گیری های هدفی تاثیر دارد و لذا می-توانند به امر یادگیری کمک کنند و اهمالکاری را کاهش دهد.

کلیدواژه ها

فراشناخت، باورها، تعلل ورزی، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.