مروری بر روشهای کاهش درگ از طریق کنترل لایه ی مرزی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی سراسری فناوری های نوین در حوزه توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: SENACONF12_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه پورجاهد

استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

سیاوش چاکی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، پدیده های انتقال، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

محمدحسین قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، پدیده های انتقال، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

چکیده

پدیده ی تلاطم و جریان های آشفته ی سیالات در سراسر زندگی روزمرهی ما دیده می شود؛ این پدیده یکی از دلایل اصلی اتلاف انرژیاست. همه ی ما در مورد بحران جهانی انرژی و مشکل گرمایش زمین مطلع هستیم، بنابراین نیاز داریم میزان مصرف انرژی را در زندگیروزمره و بخصوص در صنعت کاهش دهیم. برای رسیدن به این منظور افزایش بهره وری، یکی از عوامل کلیدی است. یکی از مشکلاتاصلی در جریان های آشفته، نیروی ویسکوزیت های است که در سطوح مشترک، اعم از مرز جامد- مایع یا جامد- گاز، ایجاد میشود. نیرویمقاومت سیال یا درگ که در اثر اغتشاش ایجاد میشود، راندمان را تا حد زیادی کاهش میدهد، بنابراین کاهش نیروهای اصطکاکمیتواند به طور قابلتوجهی راندمان را بهبود بخشد. در این مقاله، روشهای کنترل لایه مرزی که میتواند به کاهش درگ کمک کند،بررسی شده است. روشهایی مانند افزودنی های پلیمری، سطوح فوق آبگریز، کاهش درگ ناشی از حباب های هوا، کاهش درگ ناشی ازتغییر در شکل جسم، کاهش درگ با روشهای مرکب به همراه کاربردهای آنها در زمینه های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. درنهایت برخی از ایده های جدید برای بهبود تکنیک های کاهش درگ فعلی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

درگ، کاهش درگ، ویسکوزیته، سطوح فوق آبگریز، میکرومورفولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.