ارزیابی اثر انعطاف پذیری دیافراگم در سیستم های کف نوین مورداستفاده در ساختمان های شهری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی سراسری فناوری های نوین در حوزه توسعه پایدار ایران
- کد COI اختصاصی: SENACONF12_101
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 253
نویسندگان
عضو هیئت علمی، گروه عمران، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
عضو هیئت علمی، گروه عمران، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
چکیده
امروزه سقف های نوین متنوعی در حال عرضه به صنعت ساخت وساز هستند که ازنظر فناوری ساخت، طول دهانه مورداستفاده، سرعتو هزینه اجرا، نسبت به سقفهای متداول دارای مزیت هستند و اقبال عمومی به آنها روزبه روز در حال افزایش است. بااین حال عملکردلرزه ای این سقف ها در زلزله و خصوصا نقش آنها به عنوان دیافراگم لرزه ای، یکی از موضوعات چالش برانگیزی است که نیازمند بررسی وتحقیقات جدی است. با توجه به اینکه انعطاف پذیری دیافراگم لرزه ای سقف ها به صورت نسبت سختی درون صفحه ای دیافراگم به سختیالمان های باربر جانبی سازه سنجیده می شود، بنابراین میزان انعطاف پذیری دیافراگم سقف نه تنها وابسته به مشخصات سقف و سختیدرون صفحه ای آن است، بلکه به مقدار بسیار زیادی به میزان ورود المانهای باربر جانبی به حوزه غیرخطی وابسته است. بر این اساس،شدت زلزله نیز میتواند نقش مهمی در درجه انعطاف پذیری دیافراگم لرزه ای و عملکرد لرزه ای سازه در اثر انعطاف پذیری دیافراگم داشتهباشد. در این مطالعه اثرات ترکیبی شدت زلزله و انعطاف پذیری دیافراگم بر پاسخ لرزه ای سازه ها بررسی شده است. مدلهای تحلیلیمورداستفاده در این تحقیق، ساختمانهای یک طبقه با پلان متقارن و دیوارهای برشی بتن آرمه بودند. اگرچه به سیستم کف مورداستفادهدر این تحقیق به طور صریح اشاره نشده است، اما طیف وسیعی از انعطاف پذیری دیافراگم سقف از کاملا صلب تا کاملا انعطاف پذیر در نظرگرفته شده اند، به طوریکه نتایج این تحقیق قابل تعمیم به طیف وسیعی از سیستم های مقاوم در برابر بار جانبی و همچنین سیستم هایکف نوین است. نتایج تحقیق نشان میدهد که در شدت های مختلف زلزله، پاسخ سازه های با دیافراگم انعطاف پذیر میتواند واقعا متفاوتاز پاسخ های سازه های مشابه با دیافراگم صلب باشد و شایسته است که طراحان سازه در استفاده از سقف های نوین حساسیت و دقتبیشتری داشته باشند.کلیدواژه ها
سیستم های کف نوین، دیافراگم لرزه ای، انعطاف پذیری سقف، رفتار لرزه ای، ساختمان های بتن آرمهمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.