بهسازی لرزه ای ساختمان مساجد مصالح بنایی با استفاده از تحلیل المان محدود

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی سراسری فناوری های نوین در حوزه توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: SENACONF12_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل باقری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بجنور

حسین بدیعی مقدم

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد

چکیده

با توجه به اینکه کشور ایران بر روی کمربند زلزله قرارگرفته است، بررسی سازه های بنایی با قدمت بیش از ۳۰ سال از اهمیت ویژه ایبرخوردار است. در این مطالعه مسجد امام رضا واقع در استان خراسان شمالی، شهرستان بجنورد، روستای تاتار موردبررسی قرار گرفت.این سازه متشکل از دیوارهای آجری با خشت که از نوع مصالح بنایی میباشند و همچنین قاب اسکلت فلز که متشکل از تیر و ستون با۱۴IPE و ۱۸ می باشد، ساخته شده و از هیچ نوع جزئیات سازه ای بهره نبرده است. بر آن شدیم تا با الگوسازی این سازه در نرم افزار سالیدورک که نوعی نرمافزار مکانیکی است، این سازه را الگو کرده و با نرم افزار تحلیلی آباکوس نسخه ۱۶ تحلیل گردید. در روند تحلیلاز زلزله منجیل استفاده شد. با تحلیل این سازه با بهره جویی از فاکتورهای تنش، ترک خوردگی و تغییر مکان نقطه های ضعف سازهمشخص گردید و در پایان با استفاده از پوشش الیاف FRP در نقطه هایی که بیشترین ترک خوردگی و بیشترین تمرکز تنش و جابه جایی را داشتند، سازه تقویت شد. مشخص گردید بیشترین آسیب مربوط به نواحی بازشو و طاق های مسجد و همچنین پای ستون ها می باشد وکمترین آسیب مربوط به محل اتصال تیر و ستون و نواحی میانی تیرها و ستون ها است. با استفاده از این الیاف به تقویت این نقطه هاپرداخته شد و نتایج قابل قبولی به دست آوردیم.

کلیدواژه ها

بهسازی، مسجد، زلزله منجیل ،الیاف FRP، مصالح بنایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.