اثر بخشی آموزش مهارت خودآگاهی، حل مسئله و تنش زدایی بر اضطراب امتحان دانش آموز نارساخوان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای روانشناسی، مشاوره، آموزش و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPEB07_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره مددی زاده

چکیده

بر اساس آخرین ویراست راهنمای تشخیصی و آماری اختلال های روانی ، اختلال یادگیری خاص ، اختلال عصبی- تحولی است و در صورتی تشخیص داده میشود که فرد کمبودهای خاصی در توانایی درک کردن و پردازش اطلاعات داشته باشد، نارساخوانی رایج ترین نوع ناتوانیهای یادگیری خاص است. یکی از موضوعات مهم در زمینه اختلالات یادگیری خاص توجه به مشکلات رفتاری همبود با آن و رفع آنهاست.از جمله مشکلات رفتاری مرتبط که می تواند با اختلالات یادگیری همراه باشد، اضطراب امتحان است، اضطراب امتحان ترکیبی از علائم جسمی و واکنشهای عاطفی و شناختی است که در توانایی فرد برای عملکرد مناسب در آزمونها اختلال ایجاد میکند. برای درمان آن از روش هایی نظیر دارو درمانی، رفتار درمانی و شناخت درمانی مانند خودگویی های مثبت ، تنش زدایی، تنظیم -هیجان و ذهن آگاهی و آموزش راهبردهای حل مسئله استفاده میشود. در پژوهش حاضر برای کاهش اضطراب امتحان دانش آموز نارساخوان از راهبرد آموزش خودآگاهی و راهبرد حل مسئله و تنشزدایی استفاده شد. دانش آموز با استفاده از تکنیک خودآگاهی به ترسیم درخت نقاط قوت و ضعف خود پرداخت و در گام های بعد به شناسایی مشکل و بارش فکری جهت تعیین راه حل مشکل، همچنین با تغیر افکار ناکار آمد، خودگویی های مثبت برنامه ریزی کردن، تنفس عمیق و تغییر سبکهای مطالعه و پیدا کردن روحیه توکل توانست اضطراب خود را کنترل کند. به طور معمول با توجه به سطح اضطراب دانش آموز می توان با دارو درمانی و تکنیک های شناختی و رفتاری، اصلاح رفتار والدین( پرهیز از کمال گرایی و سرزنش دانش آموز، توجه به نقاط قوت دانش آموز)، اصلاح رفتار معلم( تعدیل انتظارات، آموزش روشهای صحیح مطالعه، توجه به توانایی دانش آموزان، تقویت عزت نفس با تاکید بر نقاط قوت) سطح اضطراب را کاهش داد.

کلیدواژه ها

اضطراب امتحان، خوداگاهی، حل مسئله، تنش زدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.