اثربخشی مداخله های کار درمانی بر مهارت ادراک بینایی دانش آموزان دارای اختلالات ویژه یادگیری و تاثیر آن بر بهبود عملکرد خواندن در مقطع ابتدایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای روانشناسی، مشاوره، آموزش و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPEB07_123
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 93
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی ، موسسه آموزش عالی راهیان نوین دانش ، ساری ، ایران
استادیار گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی ، موسسه آموزش عالی راهیان نوین دانش ، ساری ، ایران
استاد مشاور گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی ، موسسه آموزش عالی راهیان نوین دانش ، ساری ، ایران
چکیده
اختلالات یادگیری یکی از علل اصلی مشکلات یادگیری تحصیلی به شمار می آید اختلالات یادگیری شامل اختلالاتی می شود که هر کدام یکی از عملکردهای افراد را در زمینه هایی مثل ،خواندن نوشتن و یا ریاضیات تحت تاثیر قرار می دهند. دانش آموزان مبتلا به این ناتوانی ها نسبت به آنچه که از سن و سطح هوشی آنها انتظار می رود بسیار پایین تر عمل می کنند افراد مبتلا به اختلالات یادگیری در تنظیم ،اطلاعات ادراک دیداری و شنیداری، حافظه و توجه نقص دارند. هدف از این پژوهش اثربخشیمداخله های کار درمانی بر مهارت ادراک بینایی دانش آموزان دارای اختلالات ویژه یادگیری و تاثیر آن بر بهبود عملکرد خواندن در مقطع ابتدایی که در این پژوهش از بین دانش آموزان مقطع ابتدایی با توجه به ملاک های ورود و خروج تعداد ۳۰ نفر به بعنوان نمونه انتخاب شدند. افراد مورد مطالعه به روش نمونه گیری در دسترس بعنوان نمونه انتخاب شدند و در گروه های (۱۵) نفر گروه کنترل و ۱۵ نفر گروه آزمایش قرار گرفتند.از واجدین شرایط، تعداد ۳۰ نفر که با ملاک های ورودی پژوهش همخوانی و تمایل به آموزش داشتند به صورت تصادفی ساده در ۲ گروه (۱۵) نفر آزمایش اول، ۱۵ نفر گروه کنترل قرار گرفتند . ابتدا از آنها آزمون ادراکی دیداری فراستیک (۱۹۸۲) گرفته شد. سپس ۱۰ جلسه درمانی برای آنها برگزار شد در پایان درمان مجددا از دانش آموزان آزمون ادراکی دیداری فراستیک گرفته شد. س که مداخلات درمانی بر ادراک دیداری و مهارت خواندن دانش آموزان دارای اختلالات یادگیری تاثیر معناداری دارند ( (p< ۰/۰۵کلیدواژه ها
اختلالات یادگیری، مهارت ادراک بینایی، مداخله های کار درمانیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.