بررسی تاثیر برنامه آموزش قدردانی در بستر ارزش های اسلامی بر مهارت های ارتباطی مادراننوجوانان کم بینا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و آموزشی
  • کد COI اختصاصی: ICPSE12_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه بهزادی

دانشجوی دکتری روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی دانشگاه اصفهان ، اصفهان ، ایران

محمد عاشوری

دانشیار، گروه روانشناسی و آموزش افراد با نیازهای خاص، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان ، اصفهان ، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه آموزش قدردانی در بستر ارزش های اسلامی بر مهارت های ارتباطی مادران نوجوانان کم بینا شهر گچساران انجام شده است. این پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه کنترل به اجرا درآمد. ۳۰ نفر ازمادران دانش آموزان کم بینا به روش نمونه گیری در دسترس از مدرسه باغچه با گچساران انتخاب و در یکی از گروه های آزمایش و کنترلجایگزین شدند به وری که اعضای هر گروه ۱۵ نفر بودند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه مهارت های ارتباطی کویین دام ۲۰۰۴ بود.برنامه آموزش قدردانی در بستر ارزش های اسلامی طی ۹ جلسه (هفته ای ۳ جلسه) روی گروه آزمایشی اجرا شد و طی این مدت روی گروهکنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیری با به کارگیری نرم افازار SPSS نسخه ۲۶ تحلیلشدند. نتایج تحلیل نشان داد که آموزش برنامه قدردانی در بستر ارزش های اسلامی بر مهارت های ارتباطی مادران نوجوانان کم بینا اثر مثبت ومعناداری داشته است ۰۰۰۱ / ۰ > P یعنی در مرحله پس آزمون میانگین مهارت های ارتباطی افزایش یافته است. از یافته های پژوهش چنینمی توا نتیجه گیری کرد که آموزش قدردانی در بستر ارزش های اسلامی بر بهبود مهارت های ارتباطی مادرا نوجوانان کم بینا موثر می باشد.بنابراین، برنامه ریزی برای آموزش چنین برنامه هایی نقش مهمی بر مهارت های ارتباطی افراد دارد.

کلیدواژه ها

قدردانی، مهارت های ارتباطی، نوجوانان ، مادران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.