تاریخچه و طبقه بندی کلی مین های دریایی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم و فناوری زیر دریا
  • کد COI اختصاصی: CUST04_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10023
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد حاتمی

استادیار پژوهشی ، پژوهشکده مهندسی جهاد کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی - پژ

محمد ادیب قپانوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، پژوهشکده مهندسی جهاد کشاورزی، وزارت جهاد کشاو

چکیده

امروزه از مین های دریایی به عنوان سلاحی کارآمد برای مقاصد بازدارندگی، تهاجمی و حفاظتی آبی و به خصوص در اطراف بنادر و سواحل استفاده می گردد. تاریخچه مین های دریایی مبین این امر است که برای بردن درصد موفقیت در جنگ های دریایی و نیز صدمه و نیز صدمه زدن به دشمن، یک کشور ناگزیر به استفاده از مین ها در برنامه های تسلیحاتی خود می باشد. شاید بتوان گفت که مهم ترین مزیت مین های دریایی در این است که بر خلاف دیگر جنگ افزارهای دریایی که دارای سیستم رهگیری هدف می باشند، مین ها به هیچ گونه سیستم رهگیری نیاز نداشته و در واقع هدف بهسمت مین حرکت می کند. چ در این مقاله ابتدا به تاریخچه مختصری در مورد مینها دریایی و نحوه پیدایش آنها پرداخته شده است. پس از آن انواع مین های دریایی از جنبه های مختلف طبقه بندی شده اند و سپس در یک دسته بندی جامع به معرفی انواع مین های دریایی پرداخته شده است. در این دسته بندی جامع، مینهای دریایی از نظر روش تحویل، روش فعال سازی و موقعیت آنها در آب پس از تحویل متمایز شده اند. همچنین درپایان معرفی انواع مین های دریای بنابر لزوم ایجاد شناخت از تسلیحات، یک نمونه از مین های رایج که امروزه به کار گفته می شود، نامبرده شده است.

کلیدواژه ها

مین دریایی- روش تحویل- روش فعال سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.