هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در امنیت شبکه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی مهندسی برق،کامپیوتر و مکانیک
- کد COI اختصاصی: ECME21_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 259
نویسندگان
گروه مهندسی کامپیوتر، بخش قرچک، دانشگاه علمی کاربردی، تهران، ایران
گروه مهندسی الکترونیک، دانشگاه علمی کاربردی شهر قدس، شهر قدس، ایران
چکیده
هوش مصنوعی یکی از جذاب ترین و پیش رفته ترین تکنولوژی در دنیای فناوری اطلاعات است. استفاده از هوش مصنوعی در زمینه های مختلفی مانند پزشکی، روباتیک، بانکداری، بازی های ویدیویی، امور اداری و از همه تر در امنیت شبکه رایج است. امنیت شبکه(Network security)، شامل مقررات و سیاست های گرفته شده، توسط مدیریت شبکه است که به خاطر جلوگیری و نظارت بر دسترسی غیر مجاز، سوء استفاده، اصلاح یا ایجاد محدودیت در شبکه های کامپیوتری، اعمال میگردد. امروزه به دلیل حجم بالای اینترنت و اطلاعات، امنیت شبکه از اهمیت زیادی برخوردار بوده است. از آنجایی که هوش مصنوعی و یادگیری ماشین یکی از راه حل های پیشرفته در حفاظت از شبکه های کامپیوتری است، در این مقاله نظرات برخی محققان در مورد هوش مصنوعی در نظارت بر امنیت شبکه و مفاهیم پایه هوش مصنوعی و امنیت شبکه و همچنین، تاریخچه هوش مصنوعی را بیان کردیم. در ادامه مقاله تلاش کردیم مطالبی هرچند اندک در رابطه با ادغام هوش مصنوعی در امنیت شبکه با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی مانند: شبکه های عصبی مصنوعی، یادگیری ماشین، الگوریتم های تحلیل رفتاری و الگوریتم های تشخیص نفوذ که هر کدام با ویژگی های منحصر به فرد به امنیت شبکه های کامپیوتری کمک شایانی می کنند، مورد بررسی قرار دادیم.کلیدواژه ها
هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، امنیت شبکه، شبکه های عصبی مصنوعیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.