اقدام پژوهی چگونه توانستم روحیه پژوهشگری و مهارت انجام فعالیت پژوهشی را در دانش آموزانم در مقطع ابتدایی ، تقویت کنم ؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی رویکردهای پژوهشی تحول آفرین در آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: ANAMIS01_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 271
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا تهمتن

کارشناسی ارشد، شیمی فیزیک،دانشگاه شیرازاداره آموزش و پرورش شهرستان فسا، منطقه ششده و قره بلاغ، آموزشگاه حضرت رقیه(س)

چکیده

پژوهش یکی از مهمترین مولفه های توسعه و پیشرفت کشور است که جامعه را به سمت تحرک علمی سوق می دهد. برنامه های پژوهشی باید در سنین پایین جامعه مورد توجه باشد تا کودکان و نوجوانان با چگونه فکر کردن و یافتن راه حل برای پاسخ مساله آشنایی پیدا کنند. با تقویت و پرورش روحیه پژوهشگری در دانش آموزان ، در واقع مهارت های پژوهش و مهارت تفکر انتقادی و خلاق برای تصمیم گیری مناسب و حل مسائل پیچیده تر در وی تقویت می گردد. اگر پژوهش دانش آموزان جایگاه واقعی خود را در نظام آموزشی بازیابد، حس کنجکاوی و اشتیاق به تحقیق در آنان تقویت می گردد و استعدادهای بالقوه به بالفعل تبدیل می گردد.هدف اصلی این پژوهش ارائه الگویی به منظور تقویت روحیه پژوهشگری و مهارت انجام فعالیت پژوهشی در دانش آموزان مقطع ابتدایی است . برای دستیابی به این هدف، مطالعه عمیق بر روی پژوهش های متعدد و افراد صاحب نظر در حوزه تعلیم و تربیت ، برای تعیین شاخص های فرآیندهای موثر در روحیه پژوهشی انجام شد . با مطالعه پیشینه و تحقیقات مرتبط و بهره گیری از ابزارهای مصاحبه ، پرسشنامه و یافته های فردی به گرد آوری اطلاعات پرداخته شد . رویکرد پژوهش ، رویکردی کیفی است و جامعه آماری آن شامل ۱۷۴دانش آموزان دختر دبستان حضرت رقیه (س) در منطقه ششده و قره بلاغ شهرستان فسا می باشد.تجزیه و تحلیل یافته ها نشان داد که به طور کلی مدرسه نقش مهمی در ایجاد و پرورش پژوهش محوری دانش آموزان دارد و معلم نیز تاثیرگذارترین فرد در این میان است . تشکیل انجمن های علمی ، برگزاری مسابقات گروهی و استفاده از شیوه داربست زدن لئو ویگوتسکی ، برگزاری نمایشگاه از آثار پژوهشی ، انتخاب رابط پژوهشی از بهترین راهکارهای انتخابی در این اقدام پژوهی می باشند .بنابراین با راهکارهای مناسب می توان در درازمدت شاهد رشد و افزایش سطح روحیه ی پژوهشی دانش آموزان باشیم و در نهایت می توان گفت سوالات پژوهش مورد تایید قرار گرفت .

کلیدواژه ها

روحیه پژوهشگری ، مهارت پژوهشی ، مقطع ابتدایی :

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.