تبیین اصول مهارت فراشناختی و نقش آن بر خلاقیت دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی رویکردهای پژوهشی تحول آفرین در آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: ANAMIS01_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی پوررشیدی

کارشناسی آموزش زبان انگلیسی، دانشگاه فرهنگیان کرمان

علی محمدیان

کارشناسی آموزش زبان انگلیسی، خواجه نصیرالدین طوسی کرمان

آرش دلدار

کارشناسی آموزش زبان انگلیسی، خواجه نصیرالدین طوسی کرمان

محمود مهران زاد

کارشناسی آموزش زبان انگلیسی، خواجه نصیرالدین طوسی کرمان

چکیده

مدارس امروز خود را شدیدا موظف می دانند که به شکوفایی محصلان در همه درسها کمک کنند و با روش ها ی گوناگون ابتکاروخلاقیت آنان را رشد و گسترش دهند . فلاهاسن معتقد است یکسری راهبردهای خلاقانه تحت عنوان فرایند فراشناختی وجود دارد که می تواند به طور مستقیم به دانش آموزان آموزش داده شود و باعث بالا رفتن عملکرد خلاقانه شودراهبردهای فراشناختی تدبیرهایی هستند برای نظارت بر راهبردهای شناختی و هدایت آنها. تحقیق حاضر بر آن است ، با بر رسی رابطه بین فراشناخت و میزان خلاقیت و موفقیت تحصیلی موجبات افزایش خلاقیت و پیشرفت تحصیل را در دانش آموزان مهیا سازد بین خلاقیت با پیشرفت تحصیلی ارتباط معنادار وجود دارد. بر مبنای مدل سه وجهی استرنبرگ خلاقیت جزیی از ساختار هوش فرض می شود .وهوش شامل سه جزء شناختی اجرایی عوامل فراشناختی اجرایی نظیر طرح ریزی ، نظارت و ارزیابی عملکرد شناختی ، عوامل عملکردی ( همچون استدلال ، تحلیل کردن ) و فرایند فراگرفتن دانش می شود . بر مبنای این مدل عملکرد خلاقانه از تعامل این سه جنبه اساسی بوجود می آید. استیب تفکر خلاق را عبارت از هنر فکر کردن درباره فکر کردن خودتان می داند ، درحالی که شما فکر می کنید به خاطر اینکه فکرتان را بهتر کنید راهبردهای خلاقانه تحت عنوان فرایند ( فراشناختی وجود دارد که می تواند به طور مستقیم به دانش آموزان آموزش داده شود و باعث بالا رفتن عملکرد خلاقانه شود. راهبردهای فراشناختی تدبیرهایی هستند برای نظارت بر راهبردهای شناختی و هدایت آنها است . فراشناخت شناخت شناخت است . می توانیم فراشناخت را دانستن درباره تفکر خود معنی کنیم .

کلیدواژه ها

فراشناختی ، خلاقیت ، دانش آموزان، مدرسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.