بررسی انواع روشهای شناسایی، تثبیت و بهسازی خاک های واگرا و ضایعات سنگ در استان اصفهان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: EBUCONF21_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 116
نویسندگان
معاونت فنی اداره کل نوسازی مدارس استان اصفهان، کارشناسی ارشد مهندسی عمران (گرایش ژئوتکنیک)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد ، ایران (نویسنده مسئول)
گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، نجف آباد، ایران
چکیده
در سال های اخیر رشد جمعیت و رشد سریع ساخت وساز در شهرهای بزرگ ازجمله اصفهان بدون رعایت مسائل زمین شناسی و ژئوتکنیکی مشکلات فنی و مهندسی زیادی را به همراه داشته است که ازجمله می توان به موارد از قبیل ریزش و یا ترک خوردگی ساختمان ها، نشست ناهمگون ساختمان، بالا آمدن سطح آب زیرزمینی که در نقاط پست می تواند مشکلاتی را برای پی ساختمان به وجود آورد، اشاره نمود. خاک طبیعی موجود در محل پروژه ها، همواره برای استفاده مناسب نیست و ممکن است در اثر اعمال بار نشست های قابل توجهی در خاک نا مرغوب به وجود آورد. به همین علت بهبود خواص مکانیکی خاک جهت تثبیت و بهسازی آن قبل از هرگونه عملیات اجرایی امری ضروری است. هدف از تثبیت خاک افزایش مقاومت خاک و کاهش نفوذپذیری و افزایش تراکم خاک است که بسته به شرایط مختلف منطقه و نوع خاک از انواع روش های مکانیکی، شیمیایی، الکتریکی و غیره استفاده می گردد . از طرفی کشور ایران در زمره کشورهایی قرارگرفته که دارای خاک های متورم شونده است و در صورت عدم شناسایی این نوع خاک ها در زمان احداث سازه ها و هرگونه پروژه عمرانی، در صورت به اشباع رسیدن آن خاک، بنا به دلایل مختلف، پروژه مدنظر را دچار مشکلات و ضرر و زیان زیادی خواهد کرد. بنابراین ضروری است در درجه اول قبل از اجرای هر پروژه رفتار و خصوصیات خاک محل پروژه را تحت شرایط مختلف موردبررسی قرارداد. لذا با توجه به اهمیت موضوع این پژوهش با هدف بررسی انواع روشهای شناسایی، تثبیت و بهسازی خاک های واگرا و ضایعات سنگ در استان اصفهان انجام گرفته است. اطلاعات و داده های لازم با استفاده از مرور و بررسی کتب و مجلات و جستجوی اینترنتی در سایت ها و پایگاههای اینترنتی معتبر جمع آوری شده است.کلیدواژه ها
شناسایی، تثبیت، بهسازی، خاک های واگرا ، ضایعات سنگاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.