مروری بر روش های پیشبینی فشار آب حفره ای خاک در حالت دینامیکی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF21_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کلاهی

دانشجوی دکتری ژئوتکنیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

حسن شرفی

دانشیار گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه

چکیده

اگرچه امواج زلزله در بخش عمده ای از مسیرشان، از منبع زلزله تا سطح زمین، در بستر سنگی حرکت می کنند، لیکن قسمت پایانی مسیر آن ها غالبا در داخل لایه های خاک بوده و خصوصیات خاک می تواند ماهیت ارتعاشات سطح زمین را بسیار تحت تاثیر قرار دهد. لایه های خاک در مقابل امواج زلزله شبیه فیلتر عمل می کنند، زیرا در فرکانس خاصی ارتعاشات را مستهلک و در فرکانس های دیگر آن ها را تشدید می نمایند. از آنجایی که غالبا شرایط خاک در طول یک فاصله کم شدیدا تغییر می کند، میزان لرزش زمین در یک ناحیه کوچک ممکن است تغییرات زیادی داشته باشد. خسارات زلزله شدیدا متاثر از پاسخ دینامیکی خاک می باشد. رفتار مقاومتی و غیرخطی دوره ای خاک ها، پاسخ دینامیکی آن ها در خلال زلزله را شکل می دهد.در این پژوهش در ابتدا به بیان مبانی رفتاری خاک ها تحت بارهای سیکلیک پرداخته شده است. در ادامه روش های متداول جهت پیشبینی فشار آب حفره ای در حالت دینامیکی بیان گردیده است.

کلیدواژه ها

فشار آب حفره ای، بارگذاری دینامیکی، رفتار خاک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.