بررسی الگوی بیان ژن 1-B و3 گلوکاناز با استفاده ازروش کمی real time PCR پس ازالودگی توسط قارچ septoria tritici درگندم
محل انتشار: یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 600
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NABATAT11_0507
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1392
چکیده مقاله:
گندم یکی ازگیاهان مهم استراتژیک می باشد بیماری سپتوریوز برگی گندم با عامل قارچی مایکوسفورلا گرامینی کولا یکی ازبیماریهای مهم گندم دربسیای ازقسمت های دنیا می باشد که باعث کاهش شدید عملکرد می شود هدف ازاین مطالعه بررسی الگوی بیان ژن بتا 1،3 گلوکاناز جهت تعیین زمان شروع فرایندهای دفاعی درگیاه میب اشد به همین منظور دوژنوتیپ لاین مقاوم و تجن که به ترتیب مقاوم و حساس به این بیماری میباشند درگلخانه کشت و توسط اسپورهای قارچ درمرحله دو برگی تلقیح شدند ازبرگهای آلوده به بیماری درزمانهای مختلف قبل ازآلودگی 3و6و12ساعت 1و2و3و5و7و10روز پس ازالودگی نمونه برداری انجام شد و سپس rna کل استخراج گردید رشته اولcDNA ساخته شده ازروی RNA کل به عنوان الگو درروش Real time pcr استفاده گردید نتایج نشان داد که دررقم حساس تجن بیان این ژن علیرغم کاهش درساعات اولیه پس ازالودگی درروزهای بعدافزایش یافت اما درژنوتیپ مقاوم لاین میزان بیان این ژن تا 3روز پس ازالودگی افزایش و سپس کاهش یافت که بیانگر افزایش تخریب دیواره سلولی پاتوژن و جلوگیری ازرشد آن و درنتیجه مقاومت گیاه به عامل بیماری می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محبوبه محمدی
دانشجوی کارشناس ارشد
سیده ساناز رمضانپور
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شعبان کیا
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :