تاثیر لغات بیگانه درمتون نظم دوره معاصر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_1546
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعمت الله کریمی گله

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی

چکیده

زبان به عنوان اصلی ترین وسیله ارتباط اجتماعی انسان و در مقام یکی از عناصر اصلی فرهنگ جوامع بشری دارای تاریخی کهن است و هم ساز و همراه با ابزارها و سکون ها و حرکت ها و اسارت و پیروزی هر قومی سیری پرماجرا و پویا داشته و تکامل خاص خود را پیموده است. در این میان پدیده قرض گیری یکی از ویژگی های طبیعی زبان قلمداد می شود که در چارچوب آن سخنگویان یک زبان در صورت لزوم و به منظور پرکردن خلاهای واژگانی به زبان های دیگر مراجعه می کنند و کلماتی از این زبان ها را در گفتار خود وارد می نمایند. در این کتاب، سعی شده است تا تحولات فارسی در ادوار مختلف، دوره های تاریخی واژه پذیری در زبان فارسی، علل ورود واژگان بیگانه به زبان فارسی، آسیب دیدگی های زبان فارسی به همراه سبک های ادبی مورد بحث قرار گیرد و نمونه هایی از اشعار شاعران و آثار نویسندگان دوره پس از اسلام درخصوص کاربرد واژه های بیگانه مورد تحلیل واقع شود. زبان و ادبیات فارسی به عنوان زبان رسمی کشور در عرصه تبادل مضامین فکری دارای آمیختگی محتوایی و ظاهری با مبانی غربی گردیده است. با مراجعه به مبانی ساختاری متن های بیگانه میتوانیم به بیان ساختارهای مشابه فارسی در قالب اصطلاحات یومی و نو ساخته بپردازیم به عقیده ما این نکته میتواند سرآغاز حرکت به سوی پویایی افکار گردد چرا که بومی سازی اصطلاحات تخصصی هر متن بویژه در عرصه ادبیات ملی میتواند به تواناسازی درونمایه ادبیات و اثرگذاری متقابل آن بر ادبیات جهانی کمک شایان توجه گرداند در بیان اهمیت این موضوع وجود اصطلاحات فراوان انگلیسی که از طریق ترجمه به عرصه نقد ادبی ادبیات ایران وارد گردیده است لزوم پژوهشهای گسترده در این عرصه را ضروری مینماید.

کلیدواژه ها

ادبیات داستانی، لغات بیگانه، معاصر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.