بارداری پرخطر چه تجربیاتی را برای زوجین آشکار کرد؟
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 27، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-27-1_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 142
نویسندگان
دانشیار گروه مامایی و بهداشت باروری، مرکز تحقیقات مامایی و بهداشت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
استادیار گروه مشاوره، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
استادیار گروه مامایی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران.
چکیده
مقدمه: با توجه به شیوع حاملگی های پرخطر در کشورهای در حال توسعه، افزایش موربیدیتی و مورتالیتی مادر و جنین و اثرات نامطلوب این حاملگی ها بر سلامت روان زوجین، درک تجربه بارداری پرخطر در زوجین ضروری است. از آنجایی که از واقع گرایانه ترین راه ها برای دست یابی به چالش های پیش رو، استفاده از تجربیات خود افراد است، مطالعه حاضر با هدف تبیین تجربه زوجین با بارداری پرخطر انجام شد.روش کار: مطالعه کیفی حاضر در سال ۱۳۹۷ در زوجین با حاملگی پرخطر در مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستان صیاد گرگان انجام شد. مشارکت کنندگان به روش هدفمند و با حداکثر تنوع جهت مصاحبه عمیق ساختاریافته، انتخاب شدند. جهت صحت داده ها از معیار گوبا و لینکن استفاده شد. جمع آوری، تجزیه و تحلیل داده ها به طور همزمان بر اساس فرآیند تحلیل محتوای کیفی از نوع قراردادی بر مبنای روش گرانهایم و توسط نرم افزار مکسودا (نسخه ۱۰) انجام شد.یافته ها: در مجموع ۲۳ زوج با حاملگی پرخطر مشارکت کردند. محدوده سنی زنان ۴۵-۲۰ سال و مردان ۵۲-۲۲ سال بودند. درون مایه ها شامل نگرانی و ترس زوجین بابت سلامت مادر و جنین، شیوه مقابله با مشکل، نیاز به خدمات جامع و حمایت همه جانبه اطرافیان بود.نتیجه گیری: با توجه به تجربه نگرانی از سلامت مادر و جنین و نبودن خدمات جامع، توجه به افزایش اطلاعات و کسب مهارت های تطابق با مشکلات و سبک زندگی سالم در زوجین، همچنین ارائه خدمات جامع حمایت گر و حمایت همه جانبه اطرافیان لازم است تا با کاهش عوارض بارداری پرخطر، زوجین تجربه خوبی داشته باشند.کلیدواژه ها
تجربیات, حاملگی پرخطر, زوجیناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.