افزایش روابط اجتماعی معلمان در گروه مهارت های ارتباطی آنان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_1035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه طالب دنیا

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ( ترم دوم) و دانش آموخته ی کارشناسی ارشد شیمی و حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه

فاطمه زارع

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد رشته مشاوره و راهنمایی

علی آجودانی

دانش آموخته ی کارشناسی رشته آموزش عربی

الهه حجاری دهقی

دانش آموخته ی کارشناسی علوم تربیتی

چکیده

اهمیت برقراری ارتباط و کیفیت و میزان آن، از موضوعات جالب انسانی و پدیده ای پیچیده در جهان است. هیچ کس نمی تواند ادعا کند که در جامعه ای که زندگی می کند، به تنهایی قادر به انجام هر کاری نیز هست و نیازی به دیگران ندارد . ما، برای رفع نیازهای عاطفی، اجتماعی، خودیابی، امنیت و ... محتاج دیگران هستیم. هیچ یک از توانمندیهای بالقوه انسان رشد نمی کند مگر در سایه روابط بین فردی، تداوم حیات و اجتماع که همگی منوط به افزایش کیفیت مهارتهای ارتباطی است. ارتباط امکان ایجاد تبادل نظر، فکر و احساسات را به وجود می آورد و شرط اصلی انتقال علم، تجربه، آگاهی و صنعت به نسل های آینده است. یکی از این کارکردها که بیانگر تلاش و برنامه ریزی نهادهای آموزشی برای تربیت اجتماعی و روابط اجتماعی معلمان و سایر پرسنل است، اقدام در مسیر ایجاد، آموزش رشد قابلیتها و مهارتهای مسئولیت پذیری و خودکارامدی در میان آنان است. توان برقراری ارتباط مناسب معلمان با دانش آموزان غالبا میزان شایستگی و خودکارآمدی و همچنین میزان موفقیت معلمان در پیش برد مسولیتشان را مشخص می کند. در نهایت با جمع بندی مطالب فوق می توان گفت آموزش مهارت های ارتباطی به معلمان موجب افزایش تعاملات آنان می گردد و جو مطلوب به وجود آمده موجب بهبود روابط اجتماعی مطلوب می گردد. لذا می توان نتیجه گرفت که مهارت های ارتباطی بر روابط اجتماعی مطلوب تاثیر و رابطه مثبت و معناداری دارد.

کلیدواژه ها

ارتباط، مهارت های ارتباطی، روابط اجتماعی مطلوب، معلمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.