مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر عصاره الکلی برگ زیتون بر زخم های تجربی ماکروسکوپی ایجاد شده در ماهیان قرمز (Carassius auratus, Linnaeus, ۱۷۵۸)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله آبزیان زینتی، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ORAQ-11-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رهاننده

Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO)

مهسا رهاننده

Islamic Azad University, Tehran North Branch

بابک تیز کار

Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO

افشار ذوقی شلمانی

Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO

چکیده

این تحقیق در فاصله بهمن ماه ۱۴۰۱ لغایت تیر ماه ۱۴۰۲ در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان بر ماهیان قرمز ((Carassius auratus, Linnaeus, ۱۷۵۸  انجام شد. به منظور تهیه پماد ۲۰ درصد از عصاره برگ زیتون، ۲۰ گرم عصاره برگ زیتون با ۱۰۰گرم از امولسیون کننده اوسرین مخلوط گردید. تعداد ۳۰ قطعه ماهی قرمز با وزن ۳۰-۲۵ گرم در دو آکواریوم گروه شاهد و تیمار به حجم ۱×۱×۲ مترمکعب آب با دمای ۲۵ درجه سانتی گراد و ۲/۷ pH= با شرایط هوادهی و تغذیه ای مناسب قرار گرفتند. پس از ایجاد زخم در ماهیان، گروه شاهد هیچ درمانی انجام نگرفت ولی در گروه تیمار روزی یک بار از پماد ۲۰ درصد عصاره برگ زیتون برای زخم ها استفاده گردید و این کار روزانه به مدت ۳۰ روز ادامه پیدا کرد. در فواصل بین روزهای ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵ و ۳۰، روند بهبودی سطح زخم ها با استفاده از کولیس اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد در فاصله ۱۰-۵ روز بعد از استفاده از پماد عصاره روی زخم ماهیان گروه تیمار، التیام و بهبودی زخم تقریبا ۳ برابر سریع تر از ماهیان گروه شاهد بود (۵ ۰/۰> P). پس از ایجاد کردن زخم در فاصله ۲۰-۱۵ روز، روند التیام و بهبود زخم در ماهیان گروه تیمار سرعت بسیار بالاتری گرفت و تقریبا میانگین بهبودی در ماهیان گروه تیمار ۷ برابر التیام زخم در ماهیان گروه شاهد بود (۰۵/۰> P). نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره برگ زیتون در ترمیم و التیام زخم در سطح خارجی بدن ماهیان زینتی همانند سایر مهره داران مانند انسان و موش تاثیر مناسبی دارد.

کلیدواژه ها

Extract, olive leaf, wound, fish, عصاره, برگ زیتون, زخم, ماهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.