محرک ها و پیامدهای تورش رفتاری و راهبرد های به کارگیری کاهش اثرات تورش در سرمایه گذاران نهادی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی و بودجه، دوره: 28، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JPBUD-28-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رضا روحی مقدم

Qom Branch, Islamic Azad University. Qom, Iran.

ابراهیم عباسی

Department of Management, Faculty of Social Sciences and Economics, Alzahra University, Tehran, Iran,

محمد کاشانی پور

Department of Accounting, Faculty of Management and Accounting, College of Farabi, University of Tehran, Tehran, Iran.

محمدرضا پورفخاران

Department of Accounting, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.

چکیده

بی‎نظمی بازار و رفتار غیرمنطقی سرمایه‎گذاران، نوسانات بازار سهام را تشدید می کند. این پژوهش با هدف شناسایی محرک ها و پیامدهای تورش رفتاری و راهبرد های به‎کارگیری کاهش اثرات تورش‎های رفتاری در سرمایه گذاران نهادی با روش پژوهش همبستگی انجام گرفته است. شواهد گردآوری‎شده از نمونه آماری احتمالی به تعداد ۶۰۷ سرمایه گذار حقوقی نشان داده است که افزایش علل و بسترهای سوگیری (عوامل اجتماعی، دانش و تجربه، بازار، و روان شناختی) به افزایش تورش های رفتاری و به‎کارگیری راهبرد کاهش تورش های رفتاری در تصمیم گیری سرمایه گذاران منجر می شود . همچنین، راهبرد کاهش تورش های رفتاری تحت تاثیر تورش های رفتاری، عوامل زمینه ای، و عوامل مداخله گر قرار دارد. در نهایت، موفقیت سرمایه گذاران به صورت معنادار تحت تاثیر راهبرد کاهش تورش رفتاری، علل تورش های رفتاری، و تورش های رفتاری است. شواهد نشان داده است که الگوی بررسی‎شده از اعتبار پیش بینی برخوردار است و سرمایه گذاران نهادی می توانند با درک تاثیر عوامل رفتاری بر تصمیمات سرمایه گذاران از این مطالعه بهره مند شوند.

کلیدواژه ها

Bias Drivers, Behavioral Bias, Behavioral Bias Reduction Strategy, Capital Market Efficiency, Investors' Success., محرک های سوگیری, تورش رفتاری, راهبرد کاهش تورش رفتاری, کارایی بازار سرمایه, موفقیت سرمایه گذاران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.