تهیه فیلم نانوکامپوزیت حاوی نانو ذرات اکسید روی و نانولیپوزوم کوئرستین بر پایه گلوتن گندم جهت بسته بندی گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 21، شماره: 149
  • کد COI اختصاصی: JR_FSCT-21-149_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

hojjat bakeshlou

Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, P.O. Box ۵۷۵۶۱–۵۱۸۱۸, Urmia, Iran.

Sajad Pirsa

Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, P.O. Box ۵۷۵۶۱–۵۱۸۱۸, Urmia, Iran.

Forogh Mohtarami

Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Urmia University, P.O. Box ۵۷۵۶۱–۵۱۸۱۸, Urmia, Iran.

Mustafa Bener

Department of Chemistry, Faculty of Engineering, Istanbul University, Avcilar, Istanbul, Turkey.

چکیده

هدف از این پژوهش تهیه فیلم نانوکامپوزیت بر پایه گلوتن گندم حاوی نانولیپوزوم کوئرستین و نانوذرات اکسیدروی و  استفاده از آن بسته بندی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود؛ که بدین منظور در این تحقیق اثر نانولیپوزوم کوئرستین در سطوح(۰، ۵، ۱۰% حجمی/ حجمی) و نانو­ذره­اکسید­روی در سطوح(۰، ۳، ۶% وزنی/ وزنی) با استفاده از روش سطح پاسخ در قالب طرح مرکب مرکزی بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی فیلم نانوکامپوزیت مورد بررسی قرار گرفت  و در نهایت نمونه بهینه در بسته بندی گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان برای بررسی خواص آن در طی مدت زمان نگهداری (۰، ۳ و ۶ روز) استفاده شدند. همچنین نتایج بررسی های گوشت ماهی بسته بندی شده نشان داد که استفاده از فیلم نانوکامپوزیت گلوتن گندم حاوی ۱۰% نانولیپوزوم کوئرستین و ۶%نانوذرات اکسیدروی منجربه کاهش اندیس پراکسید، شاخص ترکیبات ازته فرار، شاخص تیوباربیتوریک اسید و شمارش کلی میکروبی در طی مدت زمان نگهداری شد. همچنین در چربی نمونه های مورد بررسی تفاوت معناداری مشاهده نگردید و رنگ گوشت ماهی بسته بندی شده نسبت به نمونه شاهد کدرتر بود. در نهایت با توجه به نتایج حاصله و بررسی های صورت گرفته افزودن ۱۰% نانولیپوزوم کوئرستین و ۶%نانوذرات اکسیدروی در فرمولاسیون فیلم نانوکامپوزیت گلوتن گندم منجربه بهبود خصوصیات فیلم تولیدی و خصوصیات ماهی بسته بندی شده در طول مدت زمان نگهداری گردید.

کلیدواژه ها

wheat gluten, zinc oxide nanoparticles, quercetin nanoliposome, rainbow salmon, گلوتن گندم, نانوذرات اکسیدروی, نانولیپوزوم کوئرستین, ماهی قزل آلای رنگین کمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.