حقوق غیرمسلمان غیراهل کتاب در فقه و حقوق کنونی حاکم بر ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق ، مدیریت ، علوم تربیتی ، روانشناسی و مدیریت برنامه ریزی آموزشی
  • کد COI اختصاصی: EMACO01_856
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا امیرحائری

کارشناسی ارشد فقه و حقوق جزا

چکیده

حقوق غیرمسلمانان غیراهل کتاب از جمله مسائل مهم در زمینه فقه و حقوق عمومی است . پس از انقلاب اسلامی و با تدوین قانون اساسی مبتنی بر تعالیم اسلام، این موضوع اهمیت بیشتری یافت و به انحا مختلف محل بحث و تامل واقع شد. در این پژوهش با روش توصیفی، تحلیلی و با تکیه بر منابع معتبر کتابخانه ای در پی پاسخ به این پرسش است که بر اساس قانون اساسی غیرمسلمانان غیراهل کتاب از چه حقوقی برخوردارند؟مبانی و ادله فقهی،مشروعیت برخورداری از این حقوق کدامند؟ از منظر حقوق کنونی حاکم بر کشور، دولت جمهوری اسلامی ایران، موظف است نسبت به افراد غیر مسلمان با اخلاق حسنه، قسط و عدل اسلامی عمل نماید و حقوق انسانی آنان را رعایت کند. حقوق انسانی شهروندان غیرمسلمان غیراهل کتاب مادامی که بر ضد اسلام و جمهوری اسلامی ایران توطئه و اقدام نکنند مورد حمایت حقوقی است. اصولی چون اصل کرامت، عدالت، اصل تالیف قلوب، آموزه های اخلاق، سیره عملی رسول (ص) و امام علی (ع) و برخی آیات و روایات بر شناسایی حقوق غیر مسلمانان غیر اهل کتاب دلالت دارند.

کلیدواژه ها

غیرمسلمان، غیر اهل کتاب، کافر حربی، کرامت انسانی، حقوق شهروندی، عدالت.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.