بررسی اثر غلظت الکل در سوخت بیواتانول با درصدهای مختلف در قدرت و گشتاور موتور EF۷

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات موتور، دوره: 70، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ENGIN-70-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا براتیان

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

سیدامیرحسین میرصانع

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

امیرمحمد جدیدی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

علیرضا حاجی علی محمدی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

چکیده

استفاده رو افزون از سوخت­ های فسیلی، نوسانات قیمت محصولات نفتی، کاهش ذخایر موجود و مسئله آلاینده های زیست محیطی محققان را در جهت یافتن منابع تجدیدپذیر و ترجیحا غیرفسیلی برای تامین انرژی مجاب نموده است. در دهه گذشته، استفاده از سوخت ­های بافت گیاهی که آلایندگی کمتری دارند، بسیار مورد توجه صنعت و محققین قرار گرفته ­اند. متانول و اتانول را از نفت خام و گاز طبیعی نیز می ­توان بدست آورد، ولی در این میان اتانول از اهمیت بیشتری برخوردار است، چرا که به عنوان یک تجدیدپذیر به آسانی و از مواد آلی مانند دانه­ های گیاهی  یا چغندر قند و غیره هم قابل حصول هستند. اتانول اشتعال پذیر است و بسیار بهتر از سوخت­ های دیگر مشتعل می­ شود. هنگامی که اتانول به صورت کامل بسوزد، حاصل آن فقط آب و دی اکسید کربن است. به دلیل همین موضوع به لحاظ کاهش آلاینده­ های زیست محیطی مورد توجه بوده و سوخت مناسبی برای بخش حمل و نقل عمومی محسوب می­ شود. استفاده از چنین سوخت­ هایی باعث تغییراتی در تولید توان ، گشتاور و راندمان موتور خواهد شد که در این مقاله، سوخت بنزین با اتانول ۹۶ درصد به صورت سه مخلوط E۵، E۱۰ و E۱۵  تهیه شده و در موتور EF۷ مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین نتایج بدست آمده با پژوهشی مشابه با اتانول ۹۹.۸ درصد برای تهیه سوخت ترکیبی، مقایسه شده است. نتایج نشان داد که سوخت ترکیبی E۱۵ که از اتانول با غلظت ۹۶ درصد تهیه شده است، عملکرد موتور را افزایش می ­دهد. همچنین بیشترین مقدار گشتاور در دور ۳۰۰۰ رخ داد و  برابر است با ۱۱۸.۲ نیوتن متر که نشان می­ دهد نسبت به بنزین خالص ۴.۶۲ درصد افزایش داشته است. هچنین نتایج بدست آمده نشان داد که استفاده از اتانول با درصد بالاتر از عملکرد موتور کاسته است.

کلیدواژه ها

موتور احتراق داخلی, سوخت های ترکیبی, اتانول, گشتاور و توان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.