واکاوی چالشهای حسی و حرکتی با تاکید بر ارزیابی مسائل شناختی و رفتاری از منظر مادر اتیسم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش ملی روان شناسی بالینی کودک و نوجوان
  • کد COI اختصاصی: CPCAUMA03_324
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 29
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه طحانی ردانی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی ، دانشگاه بین المللی قشم

عیسی حسن پور

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی ، دانشگاه بین المللی قشم

حمیده پرنیخ

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی ، دانشگاه بین المللی کیش

حسین زند

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی ، دانشگاه بین المللی قشم

چکیده

اختلال پردازش حسی ۱(SPD) مشکلی را توصیف میکند که سیستم عصبی برخی از افراد در استفاده از یکپارچگی اطلاعات حسی دارد، SPD زمانی میتواند وجود داشته باشد که شرایط زمینهای وجود نداشته باشد یا میتواند در ارتباط با سایر تشخیصهای روانشناسی یا عصب شناسی باشد. ارزیابی یکپارچگی حسی مانند دیگر حیطه های مورد ارزیابی درمانگر در نیاز به یک رویکرد چندجانبه دارد تا بتواند مشکلات موجود در فرد را نه تنها در ارتباط با خود او بلکه با توجه به خانواده و محیط زندگی او تعیین نماید. ارزیابی درمانگر با توصیف کلی از کودک و خانواده با تاکید بر نگرانیها و انتظارات آنها در مورد شرکت کودک در فعالیتهای روتین، شروع میشود. برای اینکه درمانگر تشخیص دهد که آیا کودک دچار اختلال یکپارچگی حسی است؟ و اگر چنین است ماهیت مشکل چیست؟ و درمان پیشنهادی کدام است؟ ابزار متنوعی وجود دارد ابزارهای ارزیابیای که درمانگران به کار میبرند عبارتند از: مصاحبه ها، پرسشنامه ها، مشاهدات رسمی، غیررسمی و تستهای استاندارد. هدف پژوهش حاضر ارزیابی، شناسایی و مداخله های موثر برای اختلالات پردازش حسی، درک یکپارچگی حسی، تشخیص اختلال پردازش حسی (SPD)، علائم و نشانه های دیگر، اختلال پردازش حسی همراه با سایر اختلالات (اتیسم(۲(ASD ، کم توجهی و بیش فعالی(۳(ADHD، گرفتن یک تشخیص، برنامه ریزی و درمان، با تاکید بر رویکرد شناختی و رفتاری از منظر روانشناسی مبتنی بر این رویکرد بود.

کلیدواژه ها

اختلال پردازش حسی، یکپارچگی حسی، اتیسم، کم توجهی، بیش فعالی، کاردرمانگر، روانشناس، شناخت، رفتار، رشد، برنامه ریزی، اجراء

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.